![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Kielce/Wawa
Motocykl: RD04
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 18 godz 17 min 27 s
|
![]()
Swoją drogą, co ładujecie między kierę a manetki, żeby się nie ślizgały?
![]() |
#2 |
zarobiony...
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: RD07a & Yamaha XV1900 Raider
Przebieg: za mały
![]() Online: 5 dni 1 godz 3 min 8 s
|
![]()
Kolego. Tylko butapren..tylko wcześniej dobrze odtłuścić...
![]() |
#3 |
terrorist
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Warszawa
Motocykl: Honda Transalp XL600V
Przebieg: 66.666
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 5 godz 34 min 26 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
zarobiony...
|
![]()
objezdzilem apre motocykli..wszedzie wymienalem manetyy..nigdy nic sie nie robilo.. nie ruszalo.. i jest szansza odklejenia... np. sprezonym powietrzem.... jezeli chodzi o inne kleje... to ostatnio wklejilem w mojej frendzlarce manety kukuruku... kuriakina tnz.. na klej z jakimis zywicami...mysle .. troche wycieklo i probowalem to usunac.... masakra po stwardnieciu.... nawt pod pilnikiem nie chodzil zbytnio.... dlatego pisze ze budapren sprawdzil sie wielokrotnie....
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
nie sprawdza się natomiast dołączany do Oxfordów klej typu 'kropelka'. jak się pojeździ pół dnia z opalonymi na III to nie ma bata, żeby w pewnym momencie mieć 'zanik mocy'.
może i ten butapren zadziała tylko, że schnąć/tężeć pod manetką będzie w 3 dupy długo bo rozpuszczalnik nie będzie miał jak odparować. i też przy III lub IV stopniu zasilania nie ma gwarancji, że się nie uplastyczni - Oxfordy III, które mam grzeją niemiłosiernie. IMO jeśli zakładać taką manetkę to później nie ma raczej konieczości jej zdejmowania z rollgazu /druga strona to co innego/ więc teraz zimą robię na babci poprawkę i zakładam manety na żywicę. Na koniec o samych manetkach - grzeją naprawdę super, tylko regulacja jest do bani bo w zimowej rękawicy to trzeba się naprawdę postarać, żeby w coś nie przywalić jak się chce to włączyć lub zmienić grzanie... małe te guziczki jak szlag. Polecam TYLKO I WYŁĄCZNIE wersję sport. miałem obydwie i tylko 'sport' ma takie fajne, ostre manetki. Te zwykłe Oxfordy to dla mnie nieporozumienie - chyba, że do Virago są OK ![]() buzi matjas
![]() |
#6 |
zarobiony...
|
![]()
po pierwsze.. przyklej sobie to na zywice..albo od razu przyspawaj.... to jak ci sie zepsuja.. to se odspawasz..albo wyslesz do reklamacji z cala kierownica.. hehe... a co do zywicy to podobny efekt... jakos kleilem na butapren wszystkie manetki.... i nigdy nie bylo z niczym problemu.... ale nie mam zamiaru cie przekonywac.... jak przyspawasz to sie pochwal.. na pewno nic nie pusci... a jezeli chodzi o wersje sport.. to .. hmm... sa sport przez pl roku.. moze rok...... potem te twoje ostre mini ząbki.. na manetce sie swietnie wycieraja.... ....
i co ty wiesz o Virago.... heh...
Ostatnio edytowane przez MuSStaFFa : 11.11.2010 o 19:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
jak się wytrą to wyrzucę te manetki i kupię nowe, na pewno nie stanie się to prędko bo póki co, po roku, nic się nie wytarło a w terenie i deszczu rękę trzyma tak jak trzeba. co do zdejmowania manetki przez nadmuchanie do kiery to owszem - prawdą jest to w przypadku kiedy manetki są pełne na końcu kiery i może się pod nimi zrobić poduszka powietrzna ale ... nie przeceniałbym tej metody. we wszystkich nowych/niemal nowych sprzętach fabryczne manetki są nawulkanizowane na rollgaz. najlepszą metodą jest niestety nóż do tapet. a Virago? noooo ... taka taczka? matjas
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Coś mi się kołacze po głowie ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie o tym pisałem/czytałem.
Mo ktoś doświadczenia z wkładami grzewczymi wkładanymi do kierownicy? Manetki grzane są jak dla mnie za grube i w teren się nie nadają.
![]() |
#9 |
terrorist
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Warszawa
Motocykl: Honda Transalp XL600V
Przebieg: 66.666
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 5 godz 34 min 26 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() |
![]() Cytat:
Jeśli piszesz o wkładach takich jak są pod grzanymi lusterkami to mam takowe doświadczenie - grzeje to zdecydowanie słabiej niż Oxford ale o wiele lepi ![]() Jedna taka mata pod lusterko ma 13W czyli dwie albo 13W albo 26W w szeregu lub równolegle. Manetki Oxforda na maxa ciągną coś koło 40W. Owijasz to wokół kiery, na to manetka /i tak pewnie zabezpieczasz je drutexem/, kable na zewnątrz i masz. Oczywiście jest nieco grubiej niż oryginał ale o niebo jest to chudsze niż jakiekolwiek grzane manetki. zdrówka matjas
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
inne cóś Cagiva Canon 500 ..pytanie o opinie | puntek | Inne - dyskusja ogólna | 8 | 06.05.2011 20:19 |