![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Żary / Strzelce Krajeńskie
Motocykl: RD03
Przebieg: 67 000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 dni 16 godz 7 min 52 s
|
![]()
Ja miałem takie pulsacyjne podrygianie od nierówno wyciągniętego łańcucha. Najbardziej dawało się we znaki przy średnich prędkościach (90 km/h). Przy 140 podrygiwanie było na tyle częste, że jakby go nie było. Po wymianie napędu choroba ustąpiła. Aby to zweryfikować najlepiej rozpędzić się do najmocniejszego dygotu, wcisnąć sprzęgło i zobaczyć czy bez napędu dalej to czuć?
![]() |
#4 |
Mizerna Kruszynka
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
![]()
A ja mówię że to szprychy ponownie. I nie koniecznie że koło niewycentrowane, tylko szprychy luźne. Trza naciągnąć całe koło, a jak nie to następna wizja to sprawdzić łożyska wahacza.
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Motocykl: chwilowo rower
![]() Online: 2 dni 20 godz 20 min 37 s
|
![]()
Wstępne oględziny zespołu strun wykazały całkowita dowolność naciągu od tonów bardzo niskich /wręcz brak tonu/ do wysoki jak najbardziej.
Jedna połowa wydaje się trochę bardziej od drugiej ale to może złudzenie /było na szybko/. Czy jakieś wskazówki dla stroiciela ![]() Znana mi metoda to poluzować wszystko na tak samo i dokręcać co kilka /np. 3/ Ostatnio edytowane przez paku : 21.09.2009 o 13:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Szprychy to dziwna rzecz .Pękają w najmniej odpowiednim miejscu.
Ze szprychami dałbym sobie spokój i zawiózł -wysłał do kogoś kto się na tym zna. Mnie szprycha ostatnio pękła i przebiła dętkę. Nasi w Indiach widzieli Szwajcarów czy takich podobnych z gęby gdzie koła były szprych pozbawione. Tydzień już czekali na drodze głodni i brudni z wystawioną miską jałmużną. Pastor jakoś połatał te koła i pojechali dalej wychwalając go pod niebiosa ( po niemiecku oczywiście ) Oni też sami naciągali szprychy przed wyjazdem ![]() ![]()
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
nie niech będzie że z grubsza tak tak historia wyglądała...
Ale prawda jest taka ze szprychy w afri raczej bedza sie kręcić wkoło osi zamiast na gwincie i potrzeba specialne zabawki ręcznej zabawy do ich blokowania. I kilka moze pęknąć podczas tej zabawy.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Motocykl: chwilowo rower
![]() Online: 2 dni 20 godz 20 min 37 s
|
![]()
Po regulacji szprych moja piękna już nie robi tak
![]() ![]() ![]() WIELKIE DZIĘKI, A DUCHY AFRYKAŃSKIE NIECH ZEŚLĄ NA WASZE POMPY I REGULATORY ŻYWOT WIECZNY.A. Ostatnio edytowane przez paku : 23.09.2009 o 12:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Lekko buja tył w zakręcie | zombi | Rama, zawieszenia, napęd | 20 | 08.04.2009 10:51 |