![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Niepruszewo
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 dni 11 godz 19 min 59 s
|
![]()
Z czystej ciekawości, jaki jest koszt zakupu części?
Bo wbrew pozorom udowodnienie mechanikowi błędu przed sądem to nie jest taka prosta sprawa - szczególnie gdy mówimy o motocyklu mającym 30 lat. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 9 godz 4 min 21 s
|
![]() Cytat:
Nakrętka - OEM - 8eu Dekiel jakieś 290eu Dawid, oddajesz sprawne moto a przyjmujesz z podziurawionym deklem i rozwalonym dociskiem i twierdzisz, że będzie trudno? Koleś oszczędzał nawet na cholernej nakrętce...
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Niepruszewo
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 dni 11 godz 19 min 59 s
|
![]() Cytat:
To wbrew pozorom nie działa w ten sposób, że idziesz do sadu - mówisz że domagasz sie nowych części i wyceniasz je sobie na koszta nowych czesci, wysyłkę i wynajem innego motocykla na czas gdy Twój motocykl jest w naprawie. Poczytaj ten wątek, zobacz kiedy się zaczął a kiedy skończył. http://www.racingforum.pl/V10-rozlec...k-t111178.html Mówimy tu o używanym motocyklu mającym 30 lat i z bliżej niepotwierdzonym przebiegiem. Sprawa w sądzie oprze się o opinie rzeczoznawców. A że ciężar dowodu lezy po stronie skarżącego to trzeba jedynie udowodnić, że mimo lat i przebiegu nie była wada materiałowa, zmęczenie materiału i tak dalej. Niestety, ale działa to o wiele bardziej pragmatycznie niż może się wydawać. Podsumowując: zawsze warto poszukać drogi polubownej. Szczególnie jesli np uzywany kosz sprzęgłowy i dekiel nie kosztują majątku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Tomaj
![]() |
![]()
Kurczę ale głupia sytuacja....
Oglądałem zdjęcia. Wg mnie ten motocykl na ,,złożonym'' sprzęgle nie przejechał ani centymetra. Dekiel został uszkodzony specjalnie. Domyślam się jaka była przyczyna uszkodzenia docisku.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
![]()
Myślisz że podczas prac docisk się uszkodził. A dekiel został potraktowany tępym narzędziem a jazda próbna się nigdy nie odbyła i jest zmyślona?
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 22 godz 5 min 22 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Dubiecko
Motocykl: Ktm620sx, RD07a
Przebieg: 67
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 16 godz 9 min 26 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Poka fote pokrywy sprzęgła od środka. Nie bardzo widze opcje zaklepywania nakrętki przy założonym deklu.
Na Allegro da sie ją kupić za 2,5 - 3 stówy bo swego czasu patrzyłem bo moja porysowana jest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Next22 to chyba jasnowidz
![]() Jakby to pękło na odpalonym silniku to w srodku powinien być armagedon i wiele "okragłych" rys. Taki kawał odlewu powinien tam dużo zniszczeń narobić. Jak części ładnie wygladajaw środku to teza z młotkiem wydaje się być bardzo trafna. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Remont rd07 | free | Regularne czynności serwisowe | 12 | 06.01.2018 20:02 |
Remont Silnika | ferolo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 27 | 12.07.2012 22:28 |