|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: okolice Warszawy
Motocykl: CRF250L * T7
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 7 min 13 s
|
![]()
Za przekroczenie o 7 km/h a nie o 2 (info drobnym drukiem pod prędkościami), ale i tak uważam, że do 10km/h nie powinni karać, bo suma błędów pomiaru potrafi być na tym poziomie a czasem wyżej. No ale oni moje "uważanie" mają oczywiście w "poważaniu". I to raczej w głebokim.
Kasa płynie, to się liczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 6 dni 22 godz 37 min 26 s
|
![]()
Zgadzam się z kolegą, bo jeżeli jechałem na automacie to biorąc pod uwagę prawdziwość danych, jechałem jakieś 67. Jeżeli jechałem plus 10 w ręcznym sterowaniu prędkością to w rzeczywistości mogło być 77 . Jeżeli dobrze kojarzę to poprzednie wezwanie do zapłaty opiewało na podobną kwotę i przekroczenie było podobne, z tego wynika że mogłem jechać plus 10. Sumując kwoty kwoty do zapłacenia, wychodzi na to że należy na takich odcinkach, a tam nie było naprawdę nic ciekawego do zobaczenia, wbić się na autostradę i za nią zapłacić. Oczywiście autostrada wiedzie do celu drogą okrężną i ruch na niej w tych rejonach do małych nie należy.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
5 km tolerancji obowiązuje na drogach z limitem prędkości do 90 km/h, tutor natomiast na autostradach i drogach szybkiego ruchu do 110 km/h ma tolerancję 10 km/h . Większość stałych fotoradarów ma obniżona tolerancję po to żeby jak najwięcej zarobić. Różnica między nami a nimi jest znacząca ponieważ na drogach stawiane są znaki informujące o pomiarze prędkości za pomocą urządzenia mobilnego. Dotyczy to również miejsc gdzie znajdują się stałe fotoradary. U nas nie istnieje informacja o tym że za rogiem stoją w krzakach z laserem i mierzą.
Najniższy mandat za prędkość jest od 1 do 10 km/h uwzględniając 5 km/h tolerancji . Jest w IT coś takiego jak prawo regionalne i każdy region ma możliwość zmiany przepisów dotyczących kodeksu drogowego na swoim terenie. Np. od 1 stycznia limit prędkości w mieście Bologna zostanie obniżony z 50 do 30 km/h. Jesteśmy w szengen i jest to bez znaczenie czy mieszkasz w PL czy w Romie, kasa się liczy
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Jak po roku przychodzą to pewnie też mogę się spodziewać. Jeżdżąc po winklach, staraliśmy się, ale pewności nie mam.
Jak o takie małe przekraczania ścigają z Polski to nie zachęca do odwiedzin |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Kurde, nie żebym był tak często w IT jak Adagio ale jestem kilka razy w roku. Używam takieg prostego narzędzia jak yanosik i tylko zwalniam. Nie mówię , że nie dostanę nigdy mandatu ale to narazie działa. Autostrada z Florencji do Livorno ma więcej radarów niz w całej Warszawie i każdy jest oznaczony w yanosiku. Austria tak samo. Słowenia też. To działa. Nawet czasem jakiś polak oznaczy suszarkę na autostradzie w Austri, a to już widzę zawsze jak jadę przez ten kraj.
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Yanosik + tomtom i w życiu mandatu nie dostałem zza granicy. Wcale nie jeżdże tam grzecznie, może mam szczęście ( do czasu hehe)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BANDA LUBLIN
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 11 godz 21 min 20 s
|
![]()
Przyjdzie na ciebie czas, a źle nie życzę nikomu...
Marginalne wykroczenia, rzędu kilku, nie nastu kilometrów, minus tolerancja i już jesteś gotowy. Od trzech lat nie dostałem mandatu nigdzie, aż tu błysło czerwienią w Rzeszy, też o kilka km... Czekam na pocztówkę... Tyle... Zdrów... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() |
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
niestety potwierdzam info o ściągalności. tym bardziej, że chcieli mnie ściągnąć przez Getin na który był zarejestrowany motocykl. GDYBY ściągneli choćby złotówkę z banku NA PEWNO bym o tym wiedział. olać.
miałem również wątpliwą przyjemność dostać fleszem po oczach w tunelu w równie co IT gościnnej Szwajcarii 130/100 czyli TEORETYCZNIE kwalifikowałem się na miejscu na areszt. dojechałem do Francji z duszą na ramieniu i NIE wracałem przez Szwajcarię bo oni mają system automatycznej rejestracji /jak wszyscy - we wrocku od 1998r!/ wjeżdżających i wyjeżdżających więc mógłbym nie wyjechać już. Do domu również nic nigdy nie przyszło. Mam już wymienione auto więc czuję się upoważniony do kolejnej próby eksploracji tego kraju ![]()
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Yanosik za granicą bardzo wsysa internet?
Wyłączam roaming i zasuwam po Sygicu offline. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Trzymaki opon - prędkość/ciśnienie | Rychu72 | Hamulce, kola, opony | 3 | 09.04.2018 10:49 |
Noclegi we Włoszech - Liguria i Venecja (Julijska) | Zet Johny | Kwestie różne, ale podróżne. | 0 | 26.05.2013 10:54 |
Predkość w tripmasterze | polo | Układ elektryczny i zapłonowy | 2 | 12.08.2009 14:10 |