|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
@Emek, przyznam ze patent tez ktos mi sprzedal. I serio, jak ja glupi moglem na to nie wspasc. Te materace sa waskie i stworzone do wlozenia DO spiwora. i rano budzisz sie NA MATERACU i W SPIWORZE a nie na golej podlodze obok materaca do polowy wystajacy ze spiwora i "ło kurwa zimno"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Pocieszające.
![]() Mam nadzieję, że nie będę musiał z tego korzystać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Wrocław
Motocykl: Może kiedyś :)
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 9 min 9 s
|
![]()
https://pl.aliexpress.com/item/40002...20fa5c0f2K87fR
Miałem to. Zajebiste, wygodne i kupiłem w promocji za jakiś grosz. Do czasu jak najebany wpadłem w krzaki koło namiotu, natychmiast się przedziurawiła i po zabawie. Bardzo delikatna sprawa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() |
![]()
A ja mam to:
https://www.amazon.de/dp/B07N4KK854 https://www.amazon.de/dp/B07MG5YCHJ Grube, wygodne, wyprofilowane żeby na boki nie wylatywać, dobrej jakości zawory, poduszka mocowana do materaca elastyczną taśmą. Trochę szeleści przy przewalaniu się z boku na bok, wąskie więc może nie przypasić co bardziej posturnym ale trzyma powietrze całą noc i zajebiście się kompresuje do podróży. Dla mnie super, wygodniej mi było tylko na szerokim 80cm - no ale to już inny gabaryt do spakowania. Niemiec aktualnie wysyła to gratis więc można sobie taki komplet za dwie stówki sprowadzić do chaty w ciągu kilku dni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Motocykl: czarna szczała
![]() Online: 5 dni 23 godz 26 min 51 s
|
![]()
Pytanie do posiadaczy tego cudeńka z decathlona. Jak z ochroną od gruntu? Nie mam za bardzo porównania, ale intex choć wygodny i 15cm nad ziemią to przy niższych temperaturach jest tragedia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Miasto: Stary Sącz
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 21 godz 51 min 12 s
|
![]() Cytat:
Natomiast w cieplejsze noce tego materaca nie ma co porównywać do karimaty, jest znacznie wygodniejszy i mniejszy po spakowaniu, znacznie łatwiej go spakować na moto. Ostatnio edytowane przez xccmarcin : 28.05.2020 o 21:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Materac 15cm to jakiś gigant
![]() Karimata zajmuje sporo miejsca, ale może zabranje takiej podbitej folią alu to jakieś wyjście. I dajesz materac na karimatę... ja tak robiłem, ale na śniegu w gorach ![]() Mam chinola na 6 czy 8cm i dawał zawsze radę. Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 3 godz 56 min 32 s
|
![]()
Karimata ma tę zaletę, że mało waży. Moje karimaty mają już ponad 30 lat i ważą jakieś 350 g sztuka. Co prawda jest duża objętość, ale mocując na samej górze jakoś daję radę.
Kolejny sezon oglądałem samopompujące w Decathlonie i internecie i jakoś nie mogę się przekonać do tych dodatkowych 4 kg na 2 osoby... Zdaje się że trza będzie w końcu spróbować i się zobaczy. Jedną karimatę i tak wezmę, bo jakby plecaczkowi zeszło powietrze w nocy, to miałbym kłopot. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 8 godz 8 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 3 godz 56 min 32 s
|
![]()
Jak to jak?! 1,7 kg razy dwa to jest 4...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jaki materac pod namiot w rozsądnej cenie? | motormaniak | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 117 | 02.06.2020 22:52 |
Materac/mata dla dwojga. | Arkadius | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 29 | 29.12.2012 18:33 |
Materac pompowany Coleman | Mecia | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 18 | 10.03.2011 19:46 |