![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Witam
Jezdze na komplecie Metzelera Sahary 3 od niecalego miesiaca, mineły jakies 3000km, zalozylem je po kilku kompletach Anakow, bo potrzebowalem odmiany. Bardzo fajna opona, nie widze żadnych problemów, ani na suchym, ani na mokrym, super opona na szutry i drogi gruntowe. Jak dla mnie bardzo fajna opona turystyczna. Jej dwie wady: dość głośna (to mi akurat nie przeszkadza), tył schodzi w oczach - to mi przeszkadza, ale z drugiej stony przekraczam na asfalcie 130km/h, sporo bylo jazdy z pasazerem i kuframi. Pozdrawiam
![]() |
#2 |
taaak, świeży- od listopada 2004...
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: ETV 1000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 8 godz 43 min 51 s
|
![]()
Zgodzę się co do tego, że saharka daje radę na drogach gruntowych i szuterkach - tak a i owszem, ale tylko wtedy gdy bieżnika jest jeszcze dosyć sporo.Natomiast relacja ceny do właściwości to już sprawa dość osobista i w tym temacie wypowiadać się nie muszę.Jeżeli komuś się trafi okazja, to należy wykożystać.Wiadomo nie ma popn uniwersalnych, choć wielu z nas poszukuje oponki dedykowanej pod własne wymagania.Sachara nie jest złą oponą, lecz ona mi "jakoś nie leży". 100 razy wolę TKC.Temat opon jest dość kontrowersyjny i wałkowany milion razy, mimo to uważam że lepiej inwestować w lepsze kapcie, a dobór i wybór jest jedynie kwestią własnych umiejętności (Dandy' Babel itp.)Życzę powodzenia i zdrowia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Moj znajomy na suchym asflacie przywalił afryką w octavie skode (zahamowała nagle) na saharach, chwile po tym na dzidowaliśmy na nich (on miał komplet, ja tylko przód ) po piachach na wisłą (2006r) na asflacie pod każdym względem lepsze są gumy na asfalt. Ale jako coś taniego On/off są spoko, póki nie pada deszcz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Skoro ta sahara z tylu potrafi po 5tys km zlecieć to ile TKC wytrzymują
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD07a
![]() Online: 12 godz 42 min 27 s
|
![]()
Zależy jak ganiasz, ale 10k nie zrobisz nawet jak byś je pieścił i nacierał woskiem co jazdę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
zapomniałem dodać, że jechalim razem ino z tyłu miałem anakee i wychamowałem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
W sumie troche mało jak TKC tylko 10k by wytrzymały. A jakie inne oprócz tych Metzelerów i TKC można by brać pod uwagę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
tez mi sie wydaje ze 10 tys na tyle TKC to bedzie kord wychodził... 7-8 to chyba wszystko.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Common Rejli
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]() Cytat:
![]() Nowe TKC - przód 9,5mm, tył 10,2mm. Mój przód ma już trochę ponad 18kkm i jest oczywiście wyząbkowany. Najbardziej wyząbkowane kostki, bo o dziwo tylko część się wyzabkowała, mają w najniższym punkcie 3,5mm a w najwyższym 8mm. Nie wiem jak w deszczu, ale ogólnie oponka nadal robi super. Nie wiem jak Wy jeździcie ![]()
BRW 1991 I tak wszyscy skończymy na mineralnym. | Powroty są do dupy. | Trzy furie afrykańskie: pompa, moduł, regulator. Czy jakoś tak... | Pieprzyć owiewki ![]() NIE SPRZEDAM! ![]() Ostatnio edytowane przez Dzieju : 16.12.2009 o 09:08 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Continental TKC-80 - opinie uzytkownikow. | AnubisXRV | Hamulce, kola, opony | 121 | 15.11.2016 15:47 |
Kask Uvex Enduro - opinie użytkownikow | AnubisXRV | Kaski | 35 | 03.10.2012 12:27 |
Honda XL600R - opinie użytkowników | piotreklodz | Inne - dyskusja ogólna | 5 | 12.05.2012 10:37 |