![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2018
Miasto: Kraków
Motocykl: CRF1100AS
Przebieg: 25000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 5 dni 13 godz 32 min 16 s
|
![]()
Ja wziąłem zapalniczkę, centralkę i dużą płytę plus gmole z akcesorii hondowskich, kilka innych drobiazgów które były akcesoryjne ale nie z Hondy (opony, płyta pod kufer, uchwyt do navi) też kupiłem przez salon w cenach takich samych jak w necie a jeszcze zostały zamontowane. Jeszcze planuję zakup wyższej szyby (nie mogę się zdecydować) i może stelaż bocznych kufrów bo mam kufry z poprzedniego moto
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 8 min 6 s
|
![]()
Nic się nie opłaca brać w salonie, taka prawda. Żeby te graty przynajmniej były super jakości...ale niestety nie są. Ja z NAT wziąłem tylko rękawiczki Spidi/Honda (i to się opłacało
![]() Na pewno nie warto: 'gmoli' (co najwyżej mega drogie wieszaki na halogeny, nic nie chronią), manetek (ciągle się sypią, Oxfordy kosztuję poniżej 200zł). Wysoka szyba - wolę deflektor, centralka aftermarketowa kosztowała mnie coś ok.400zeta (działa tak jak powinna), montaż gniazdka jest prosty (miejsce jest przygotowane), a przy okazji poznaje się budową swojego moto. ![]() Poczytaj dział dla CRF1000 to się sporo rzeczy dowiesz, warto!
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2017
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000D
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 19 godz 38 min 47 s
|
![]()
Ja wziąłem ori, karol (nasz forumowy kolega) obiecał, że honda poprawiła i już się nie sypią.
Poza tym wziąłem jeszcze centralkę i gniazdo zapalniczki. Resztę będę dobierał jak będzie potrzeba (wysoka szyba, gmole). "Halogenów" LEDowych raczej nie potrzebuję, bo nocą po krzakach się nie szlajam, ale pewnie brałbym oryginalne ze względu na homologację (Europa panie) - tutaj musiał bym poszukać/doczytać jak to jest z ta homologacją. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 51 min 23 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 8 min 6 s
|
![]() Cytat:
![]() Nie mam u siebie nic z ASO: płyta pod silnik Bumot + gmole OM (ok.1700zł), klamki i poszerzenie stopki z Chin (ok.100), dźwignia biegów Zeta (ok.150), tłumik Ixil (poniżej 1000), centralka Constands (ok.450), zamiast wysokiej szyby deflektor z forum, handbary plastikowe z KTMa (690/990 zostały mi po którymś - wymagały lekkiego dopasowania, nowe ok.200), osłony chłodnic Mady, nawi Lark 43AT (120zł), płyta pod bagaż od Lepiego (została mi po 690), manetki Oxford (ok.200), gniazdko noname (miałem takie samo w każdym moto i jest sprawdzone/szczelne - miałem 1 na zapas), kanapa podwyższona Zet... Popytał bym w ASO co jeszcze mogą zaoferować poza oryginalnymi gratami...czasem mają dostęp do innych producentów i można fajną cenę wyrwać przy zakupie moto...
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2018
Miasto: Lubichowo
Motocykl: CRF 1000L
Przebieg: 40000
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 14 godz 31 min 41 s
|
![]()
gmole mają być w gratisie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2017
Miasto: Marynino
Motocykl: NAT`18
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 7 godz 19 min 56 s
|
![]()
Ja wziąłem do swojej zestaw - 3 kufry z torbami, wysoka szyba, stopkai coś tam jeszcze za 1.5k. Wmg mnie się opłacało, promocja taka. Manetki dojupiłem za 400 z włącznikiem jak w oryginale.
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2018
Miasto: wlkp
Motocykl: CRF 1000 DCT
Przebieg: 11000
![]() Online: 1 dzień 13 godz 45 min 33 s
|
![]()
Ja kupowalem golasa - ale przed odbiorem wynegocjowalem jeszcze dobra cene za grzane manetki - 900zl z montazem.
Na pierwszym przegladzie kazalem wyposazyc w gniazdo zapalniczki - chcialem sam montowac ale przerazila mnie ingerencja z kablami ![]() Do tego dalem im gmole heeda do montazu (1300 w serwisie te same gmole z montazem) oraz kazalem podlaczyc mi moja instalacje nawigacji. Reszte rzeczy kupuje i skladam sobie sam. Tak jak koledzy pisali powyzej - komplet kufrow + stelaze to koszt 3500-4000 za naprawde pancerce kufry. *** Odpusc sobie te oryginalne gmole. Mialem w wypozyczonym moto - lekka parkingowka - moto przewalilo sie na bok i gmol wbil sie dekiel z gownolitu ![]() Skonczylo sie na nowym deklu i wymianie oleju - 350 euro w plecy ;/ Ostatnio edytowane przez wojtekk : 19.01.2019 o 09:55 Powód: Nie pisz posta pod postem |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 3 dni 2 godz 42 min 32 s
|
![]() Cytat:
Dobrą cenę powiadasz...
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Jak bierzesz w leasingu to można cześć rzeczy u dealera, wtedy masz wyższa sumę na fakturze, inaczej większość zamów osobiście przez neta i najwyżej prześlij do dealera żeby Ci zamontowali.
Z fabrycznych wziąłbym grzane manetki (nie zepsuły mi się ani raz), a nowe napewno mają już update eliminując początkowe problemy) i gniazdo zapalniczki. |
![]() |
![]() |