![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 56 min 54 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() to chyba tyle w temacie oceniania kogokolwiek ... ![]() przydałyby się jeszcze jakieś rozwiązania ... pomyślałem sobie, że może jakieś zapięcie np pomiędzy stelażami ? (zależy kto i jakie ma ) i tak sobie zacznę kombinować ...
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
dodam tylko jeszcze - dla pelniejszego obrazu, ze po trzech latach jeżdzenia na kostce i założeniu szosowych opon nie potrafię jeździć motocyklem i stanowie zagrozenie zarówno dla siebie jak i innych użytkowników drogi. Poza tym, zabil sie motocyklem we wrzesniu mój znajomy, co dodatkowo mnie usztywniło. Stąd zapewnie takie, a nie inne moje subiektywne odczucia.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Hodowca Kalafiora
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Motocykl: już nie mam AT, tera jest MG
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 2 godz 34 min 42 s
|
![]()
Mój brat kilka (a może już kilkanaście, nie pamiętam) lat temu wyrżnął na motocyklu na pusty trawnik - lepiej wyrżnąć na trawnik niż w żywopłot, nie? No i na trawniku był mały metalowy słupek, dookoła którego zawinęła mu się noga. W efekcie powstały bardzo poważne komplikacje (zatory ze szpiku kostnego w krwiobiegu) stanowiące bezpośrednie zagrożenie życia - ledwo go uratowali i tylko dlatego, że stało się to na zachodzie i mieli odpowiednią infrastrukturę. Pozostała mu do końca życia blacha w nodze i sitko w aorcie oraz leki. Nas to też usztywniło. Ale czas leczy rany i dzisiaj wszyscy trzej (jest nas trzech braci) jeździmy na motocyklach, i nawet jedna żona też zaczyna (niestety nie moja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 1 tydzień 1 godz 29 min 7 s
|
![]()
Fajny fotelik, z własną kierownica
![]() http://www.liveleak.com/view?i=338_1198554365 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Hodowca Kalafiora
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Motocykl: już nie mam AT, tera jest MG
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 2 godz 34 min 42 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
![]() Online: 5 dni 4 godz 29 min 4 s
|
![]()
To ja dorzucę swoje dwa grosze.
Nie chodzi mi o to czy wozić dziecko motocyklem czy nie. Tylko o sposób ich wożenia. Uznałem sposób Puntka (wożenie przed sobą) za nieodpowiedzialny i tyle. Jeśli trafi się dobry patent na zabezpieczenie dzieciaka, to sam będę je woził. A to, czy mnie ktoś trafi kiedy będę jechał, mogę odnieść do tego samego jak to, czy w tej chwili nie spadnie mi sufit na głowę, albo czy komputer w tej chwili nie wybuchnie. Nie wybuchł... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Raczyce/Wrocław
Przebieg: 3 ....
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 56 min 54 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
![]() Online: 5 dni 4 godz 29 min 4 s
|
![]()
Jak coś znajdziesz sensownego, to daj znać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
![]() |
![]()
Na moto może sobie leżeć ale poczytaj od początku , nie zdaje egzaminu z wygody dziecka.
Producent nie pomyslał że to nie samochód i że trzeba nogi szeroko trzymać. Prawdopodobnie dobry poddupnik ( z podłokietnikami ) z klasycznego fotelika przemyślanie zamocowany mógłby zadziałać oczywiście z możliwością właściwego ułożenia nóg dziecka. Jest też inna możliwość. Ci którzy mają profilowane 2 poziomowe kanapy likwidujace efekt zsuwania się do przodu mogą zamocować podłokietniki , dodatkowo z np pasami/pasem biodrowym. Dzięki temu dziecko swobodnie ułoży sobie nogi a boczne trzymanie podłokietników zabezpieczy przed zsunieciem bocznym. Zdaje się nie ma wytycznych co do poddupników motocyklowych dla dzieci i dlatego można by nieco improwizacji i zrobić taki który działa. Nie mam za bardzo miejsca na tworzenie prototypu ale chętnie bym coś pokombinował. A i moje dzieci miały by wtedy bezpieczne siedzenie.
AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 30.06.2010 o 19:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: Cofany
![]() Online: 4 dni 21 godz 4 min 25 s
|
![]()
Ja, choćbym chciał, pewnie nie będę woził syna na motocyklu dopuki nie uznam, że jest w stanie się trzymać i że będzie to robił. Bałbym się przypinać go pasem bo jak g...o uderzy w wentylator to ja opuszcze pokład a jego motocykl pociągnie i albo rozsmaruje równo na odcinku 30 metrów albo zrobi z niego kanapkę pomiędzy sobą a samochodem.
Tak mi podpowiada wyobraźnia a jeszcze mnie nie zawiodła ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jak podróżować do Norwegii "po taniości". | Lewar | Trochę dalej | 52 | 06.07.2009 21:28 |