|
![]() |
#1 | |
![]() |
![]() Cytat:
Nie chcę wdawać się w polemikę, bo to temat rzeka, tak samo jak to, że tylko afra za 2dychy może być pewna i niepsująca się, a reszta to loteria i złom ![]() Sorry za OT. Ostatnio edytowane przez tommi : 24.11.2017 o 12:34 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Znowu tylko zaklecia (w zakresie bezpueczenstwa)
"Pożycz sobie takiego topowca i polataj trochę zrozumiesz o czym mówie..." Nie ma o co kopii kruszyc. Mada przynajmniej pisze wprost o jakosci wykonania czy wygladzie. Ja.pjsze o blendzie i pinlocku, bo to dla mnie wazniejszy element bezpieczenstwa, niz wytrzymalosc skorupy. Dlaczego? Bo na jakies 150 tys. km na motocyklu ani razu nie mialem sytuacji, kiedy kask mialby byc potrzebny. I tysiace sytuacji, kiedy roznice robila widocznosc . Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2017
Miasto: B..wała
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 9 godz 2 min 30 s
|
![]()
To może rzuć okiem na Caberga Tourmaxa? w tysiaku się Zmieścisz
http://www.caberg.it/en/helmets/flip-up/tourmax Zastrzeżenia mam tylko do głośności +100km/h Wypinasz szybe I zakładasz gogle jak trzeba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]() Cytat:
![]() Ze swojej strony mogę polecić Scorpion ADX-1. Jak wstrzelisz się w Black Friday to będzie poniżej tysiaka.
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 3 dni 2 godz 27 min 44 s
|
![]()
No coby tu nie mówić, jak zakładasz takiego neoteca na głowe, to tak jakby młoda dziewczyna obięła Ci udami głowe... jak zakładam takiego takiego ls2 za 300zł to tak jakby wąsata cyganka złapała ci głowę pod nieogoloną pachę...
![]() |
#6 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: Brak
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 22 godz 26 min 57 s
|
![]()
Na własnej skórze (portfelu) przetestowałem: jeśli bawimy się w jakieś hobby na które mamy ogranicony czas to nie ma półśrodków bo one pomniejszają fun. Czyli kupujemy to conajlepsze i co najczęściej najdroższe. Ale jak spojrzymy na to z perspektywy czasu i efektywności okaże się to rozwiązaniem najbardziej optymalnym kosztowo. Reasumując:
Na wyjazdy dlugodystansowe - Arai/Shuberth Na cioranie sie- nie wiem sam poszukuje bo Arai jednak nie daje odpowiedniej wentylacji i trzeba szybkę podnosić |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
880220111
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
![]() Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
|
![]()
A tam odrazu sie obrażacie
na bazie kilku wypadków i kilkunastu mocnych upadków na motocyklu wiem co znaczy dobry kask z solidnym zapięciem Inwestowanie w bezpieczeństwo zawsze sie opłaca,bo tylko jedno życie mamy.. Kupuje sie telefony,gadżety nawigacje za tysiące a na kasku sie oszczędza... z całego ubioru jest naważniejszy,ale widać dalej ktoś nie jest w stanie tego zrozumieć.. https://www.revzilla.com/best-motorcycle-helmets-guide
![]() |
#9 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
Testy kasków. Coś jak NCAP dla aut:
https://sharp.dft.gov.uk
![]() |
#10 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
BTW: A mozg mozna uszkodzic w kazdym kasku, to tylko kwestia przyspieszenia. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
RD03 po umyciu zgasł przedni garnek | Widmo80 | Układ elektryczny i zapłonowy | 19 | 23.11.2016 20:35 |
Fajny chinol | dabal | Kaski | 11 | 07.05.2016 15:58 |
Zaproszenie na Fajny Bal Karnawałowy | Ivi | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 84 | 29.01.2013 00:27 |