|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 10 godz 38 min 7 s
|
![]()
widzieliście coś takiego:
https://www.ebay.com/itm/23312063197...84.m1555.l2649 wygląda na sprytne rozwiązanie, tylko ile to warte w realu...? używał już ktoś od nas tych kluczy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2017
Miasto: Helvetia (BL)
Motocykl: CRF1000L, H701 E, betinka 300RE, Tryplak 765
Przebieg: 43kkm +
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 40 min 14 s
|
![]()
Dziś zrobiłem przeląd tego co wożę na moto i wyszedł zestaw jak poniżej, ew. proszę o uwagi czego byście się pozbyli/dodali
![]() ![]() Łaty, kompresor,sugru do naprawy plastików,Klucze do kół z łyżkami, dwa klucze allena 5 i 6 w tym jeden stad. po siodłem drugi do ściągania kufrów, stoper do opony, ![]() Kawałek drutu na oko 3mm (raz wyciągnąłem nim śrubę która mi wpadła gdzieś pomiędzy plastiki i tak trafił do składu:-)), osłonki ranta felgi, epoxy plastelina + trochę taśmy izolacyjnej, opaski zaciskowe stalowe około 40cm bierzących, kleje do lat +zapasowy zawór+ zapasowy kapsel zaworu. ![]() AKTUALIZACJA: Dodałem do składu mała puszkę Wd-40, mała puszkę ze smarem syntetycznym, kawałek brzeszczota (po tym jak łeb jednej śruby się obrobił, brzeszczot pomógł ją naciąć i wykręcić, wiec odłamałem kawałek z âw miaręâ ostrza i do zestawu), Linka uniwersalna, duże bezpieczniki i klucz krótki płasko oczkowy 13mm (okazał się niezbędny do ściągnięcia gmoli, żeby do filtra powietrza się dostać). Tego ostatniego nie ma na zdjęciach. Ze składu wypadł natomiast Bead Buddy od MotionPro (to niebieskie na pierwszym zdjęciu w poście). Po drodze kilka razy zmieniłem samodzielnie opony, i uznałem że nie jest niezbędny. 1A643565-87E8-4A40-A621-29B9EBC0E95E.jpg Tak towar powyższy pakuję, pod siodło pasażerki: ![]() Pod siodłem kierownika, zostaje jeszcze miejsce na lądowanie powerBanka w niskim ustawieniu kanapy: ![]() Resztę narzędzi, w składzie jak na zdjęciu, wchodzi do ori-boxa narzędziowego z wyjątkiem multitoola który zwykle targam w kieszeni kurtki: ![]() Uzupełnieniem są rękawiczki lateksowe razem z gwarancją pod kanapą: ![]() Na dłuższe wyjazdy zabieram przednią dentkę i przewód paliwowy ok 2m, jak by trzeba było utoczyć paliwka. Ostatnio edytowane przez zylek : 24.05.2020 o 00:33 Powód: 1. Literówka .. 2.Aktualizacja składu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 4 godz 24 min 58 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
![]() Problem z nabojami, jest taki, że 3 czy 4rema, to można nabić oponę do stanu który ledwo nadaje się do jazdy, może około 1bar. Do motocykla, którym nie odjeżdżam od cywilizacji daleko, może być, szczególnie, że nie mieści się tam kompresor w zadupku. O pompce myślałem, jak kupiłem NAT, bo ma zalety. Jest wielorazowa i lżejsza od kompresora, praktycznie nie ma się co spiermandolić. Ale żeby napompować tylną oponę motocyklową 150/70 18, to musi być super wydajna = długa albo kierownik musi być supermenem. Próby dokonałem pompką od roweru, która wożę awaryjnie przytroczoną do ramy biedniejszego z braci dwukołowców. Ma na oko ze 30 cm długości, pewnie by wlazła pod siodło NAT. Ma swoje lata, napis Zefal i double action (pompuje przy wciskaniu i wyciąganiu tłoczka). Po 200 razach, 1 liczony jako w górę+w dół, ręka minie już bolała, wiec odbezpieczyłem pompkę i sprawdzam .... a w oponie 0,4bara. Dalej nie próbowałem, ale zakładam, że przy próbie napompowanie do powiedzmy 2 barów, wymagało by to sporo więcej pracy. Pewnie przy mniejszej oponie 120 czy 130, szło by szybciej. Pozostanę przy kompresorku, w 5 minut skończył po pompce dobijając do 2,5bara. Ma z 5 lat i kilka razy uratował mi skórę. Sprawdzam go czy działa przed sezonem i jak jadę gdzieś dalej. Uwaga: ani pompka ani kompresor, w kole bezdętkowym, nie osadzi stopki opony na kole, jeżeli tej zdarzy się odkleić przy kapciu, co nie jest niemożliwe. Zgadnijcie skąd wiem! Dobrze ze do stacji było może z 1km. Naboje powinny, ale nie miałem nieprzyjemności testować. Ew. gdzieś widziałem patent z rurką odpowiedniej długości, żeby podłączyć powietrze z drugiego koła, ale to trzeba by mieć jakieś końcówki chyba!? Przy okazji zaktualizowałem listę narzędzi o to co zmieniłem/dodałem. Ostatnio edytowane przez zylek : 24.05.2020 o 00:17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 23 godz 3 min 36 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
No ładnie
![]() Muszę też przejrzeć swoje bo pewnie trochę za dużo tego jest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000 DCT
![]() Online: 2 tygodni 10 godz 9 min 42 s
|
![]()
Bezpieczniki jakieś wozicie ze sobą?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
w skrzynce bezpieczników powinieneś mieć zapasowe. Sprawdził bym czy są, u mnie występują!
UWAGA sprawdź jeżeli masz jakieś akcesoria czy też zastosowane są "małe" bezpieczniki, jak w moto. Mi spalił się bezpiecznik od ładowarki pod siedzeniem i była dupa, bo bezpiecznik był taki większy. GSsiarz z pola namiotowego mnie poratował. Teraz już wożę też 2-3 duże zapasowe. Ważą nic, a mogą uratować ładowarkę czy światła akcesoryjne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
A pewnie. I zestaw do linek.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Tuba na narzędzia - zamówienie zbiorcze | randal 76 | Wszystko dla Afryki | 281 | 07.06.2017 10:49 |