![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 11 godz 56 min 0
|
![]()
Dzięki Marcin ale kupiłem butelkę.
A można jeździć bez wspomagania? Są jakieś niewskazania? W czasie jazdy tego nie czuć. Najbardziej czuć na manewrowaniu na parkingu. Miałem kiedyś Łade 2107 wspomagania nie było no ale sobie wyrabiałem mięśnie ;-) Zepsuje się coś w przekładni kierowniczej jak ona nie będzie mieć wspomagania? Może kierownica się ukręci? ;-) Zrobiłem test. Zalałem zbiorniczek płynem. Problem jest brak paska klinowego. Użyłem innego skracając go nożyczkami i lepiąc taśmą :-) Czemu nie zakupiłem nowego paska? Żeby założyć pasek trzeba tam zdjąć rozrząd bo pasek idzie przed paskiem rozrządu ;-) Pasek chyba ślizga, bo niby wspomaganie jest, ale takie skokowe, coś terkoczei przeskakuje. Zobaczę czy pojawi się gdzieś jakiś wyciek.
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Pasek klinowy kosztuje... 12 pln. Rozrzad BOSH to 54 pln.
Nie chce pytac w jakim stanie masz uklad hamulcowy i opony. Nie kumam zupelnie takiego podejscia.
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: sulechow-londyn
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 8 godz 15 min 48 s
|
![]()
Szynszyli ma racje ,nie rob druciarstwa mimo tego ze to renault
,jak rano wstaniesz ,idz rano do sklepu po bulki na sniadanie a pozniej po pasek |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 11 godz 56 min 0
|
![]() Cytat:
Po drugie ja cały czas technicznie siedzę w latach '90 i nie rozumiem po co jest wspomaganie kierownicy skoro we wszytskich moim pojazdach do tej pory wspomagania nie było i jeździły. Zresztą wspomaganie kierownicy wymyślili dla drobnych kobiet ;-)
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2015
Miasto: Warszawa / Jabłonna
Motocykl: RD07a
Przebieg: 103500
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 19 godz 18 min 38 s
|
![]()
12+54 to razem ze 200, przecież napinacze pompy i Bóg wie co jeszcze, wszystko kosztuje. Kostka masła załatwi sprawę, jak ciepły - nasmaruje, jak zimny - zastygnie i nie wycieknie.
A może Ktoś ma przypadkiem, pompę wody do safrany pneumatycznej? Albo sprawdzonego specjalistę od regeneracji ![]()
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Frankfurt/M
Motocykl: Elefant 944ie
Przebieg: 54420
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 min 21 s
|
![]()
Twojej pompie przeszkadza nienaciągnięty pasek bym obstawiał. Na wolnych jak chodzi obciążenia nie ma. Zaczynasz kręcić i tak przyłapuje przez ten pasek co któryś obrót. Jakby co to za regeneracje pompy wspomy do dużego fiata zapłaciłem 150zł. - jak nówka jest.
Co do kompresora klimy to jest tak, że tam też olej jest. Jak używasz klimy to się rozprowadzi po układzie i jest git. Nie używasz długo i olej spływa do kompresora. Potem włączasz i... fizyka robi swoje. ![]() ![]()
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Podlasie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 min 7 s
|
![]()
I metroseksualnych facetów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2016
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 3 godz 17 min 38 s
|
![]()
Jak wydawałeś złotówki na te Renate to się zapomniałeś zastanowić dwa razy? czy o co chodzi?
![]() No i skoro siedzisz motoryzacyjnie w latach 90tych to wspomaganie powinno być Ci znane, bo wymyślili je w 1951. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
\ d(-_-)b /
![]() Zarejestrowany: Aug 2016
Motocykl: było RD07a (2002r)
![]() Online: 2 dni 19 godz 59 min 12 s
|
![]()
Może padła pompa, może maglownica, może przewód
bez płynu znam takich co jeżdżą (auta odelżone celowo) i jakoś to działa Ja też preferuję motoryzacje z lat '90, odświeżałem sobie układ wspomagania w poprzednim samochodzie z rocznika 93 i tak to wyglądało: używana pompa: 100zł używana maglownica bez luzu: 200 zł używana chłodniczka: 30zł nowy pasek: 40 zł dwa litry oryginalnego płynu PSF: 160zł metr przewodu miedzianego do chłodniczki: 20zł montaż maglownicy zleciłem bo kupa roboty jest: ok 100zł |
![]() |
![]() |