![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Nysa/Reykjavik
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 3 miesiące 1 tydzień 11 godz 41 min 2 s
|
![]()
A dawaj tu zdjecia z opisem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 dzień 19 godz 17 min 14 s
|
![]()
cierpliwości...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Elwood,
Jeśli chodzi o stepowe okolice David Gareja (i po drodze Udabno) to bez najmniejszego problemu. Odbicia od głównych grawiejek w zasadzie też, choć my akurat byliśmy parę dni po jakimś niezwykłym tam oberwaniu chmury i w drogach porobiły się głębokie 'korytka' od strumieni wody. Ale na koniec tego filmiku o dojeździe do Dodo możesz zobaczyć chyba właśnie Golfa ![]() Mnisi tam nie lubią turystów (a mnichów z David Gareja uważają za trochę hochsztaplerów i biznesmenów ![]() W Udabno w Oasis Club siedzą Ania i Ksawery - jest o czym z nimi pogadać! To jest kulturalno-socjalny środek tej na wpół wymarłej wsi. Leniwe wieczorne rozmowy przy piwie z Gruzinami, siedząc pod niebem na głównym elemencie umeblowania klubu: paletach i spoglądanie na Księżyc przez lunetę (jest!) są chyba najlepszym końcem dnia jaki mogę sobie wyobrazić.. Co do Ushguli - z Mestii do Ushguli powinieneś dojechać. Do Bogreshi (wioska w połowie drogi) dojeżdzają w ogóle większe marszrutki. Za to z Ushguli do Lentekhi golf chyba nie da rady. Jest parę miejsc gdzie mógłby się powiesić. Zawsze zresztą pytaj miejscowych - nie dość że to drogi gruntowe, to jeszcze góry i bardzo zmienna pogoda. Woda może zmienić drogę z dnia na dzień. W górach dominującym typem auta jest tam Delica. Ale widziałem i mercedesa, typowo szosową baaaaardzo nisko zawieszoną limuzynę... Lokalesi nie wiedzą, że się nie da... Zdrówko, Miszel |
![]() |
![]() |
#4 |
Łowcy z Łopola
![]() |
![]()
Elwood, między Mestią a Ushguli spotkaliśmy ekipę z Polski, która rozwaliła miskę olejową w Astrze. A wyżej jest gorzej. Musiałbyś pojechać powoli i ostrożnie. Z drugiej strony Mirmił T4 wjechał tam, gdzie wjeżdżają tylko Nivi i Delici, więc dla chcącego nic trudnego.
Droga na filmie Miszela wygląda o wiele lepiej od tego, co widziałem tam 2 tygodnie temu. Zresztą droga była zamknięta kilka tygodni temu i gdybyśmy jechali autem to gliniarze w Lentekhi nie puściliby nas dalej. Może po zimie drogowcy się jeszcze nie ogarnęli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 dzień 19 godz 17 min 14 s
|
![]()
rzeczywiście jest tyle pięknych miejsc w Gruzji, że aż żal będzie i wielki niedosyt.. Wychodzę jednak z założenia, że warto cokolwiek, no i zrobić sobie apetyt na jeszcze i jeszcze. 15 dni jazdy z możliwością jak będzie ciasno, ale to bardzo ciasno na 17 dni, więc nie powinno być najgorzej. Dzięki wielkie, za rzeczowe odpowiedzi i doradztwo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Lasówka
Motocykl: RD04
Przebieg: za duży
![]() Online: 5 dni 20 godz 57 min 42 s
|
![]()
Hej!
Też poglądowo droga z Lentekhi do Uszguli ![]() W dwójkę na jednym moto ![]()
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: RZESZOW
Motocykl: XT 600 Tenere 1986, T7
![]() Online: 2 tygodni 23 godz 41 min 11 s
|
![]()
2 tyg na Gruzję z dojazdem to bardzo/bardzo mało - w ubiegłym roku też byliśmy w Gruzji (w sumie 1 miesiąc dookoła wyjazd przez UA/RUS - powrót TR) i tak tylko po łebkach zobaczyliśmy ten piękny kraj (licz +- 4 dni min na dojazd i tyle samo na powrót) Dzisiaj gdybym miał 2 tyg wolnego to mocno bym się zastanowił czy jechać do Gruzji na tak krótki czas (pobyt na zasadzie - byłem ale nie wiele widziałem) Acups
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 dzień 22 godz 50 min 0
|
![]()
W Gruzji Warto wszystko a tak na szybko. 1 dzień- Batumi, Ureki-> Kutaisi, 2 dzien Cziatura, Gori, Mtsketa, Tbilisi, 3dzien David Gareja + Kachetia ew. Signaghi, 4.Dzien Kazbek/ Tbilisi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
....OLEJ....
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Pniewy-Londyn
Motocykl: RD07a
Przebieg: 6006 km
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 17 godz 47 min 47 s
|
![]()
Czekamy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Klr 650 czy warto kupic ? | gerardgrodzisk | Inne - dyskusja ogólna | 22 | 17.04.2012 21:01 |
Armena & Gruzja 29.07-15.08 | Pirania | Umawianie i propozycje wyjazdów | 16 | 31.07.2011 09:34 |