|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD07
Przebieg: 58000
![]() Online: 2 dni 19 godz 7 min 3 s
|
![]()
Witam,
jestem szczęśliwym posiadaczem wspomnianej zbroi dainese. Kupowałem również przez neta, jednak wcześniej przymierzałem na bajzlu. Również zamówiłem "XL", jednak po kilkukrotnym przymierzeniu i refleksji doszedłem do wniosku, że zamieniam na "L". Cytat:
Moim zdaniem warto. Przed użyciem musisz być przekonany o słusznym doborze rozmiaru. Tu w końcu chodzi o Twoje zdrowie. Pamiętaj - jak Ci padnie moto, to je naprawisz, ewentualnie kupisz drugie. Ze zdrowiem może nie być już tak łatwo...
![]() |
![]() |
#2 |
znany pijak
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: 3-City
Motocykl: RD 07/WR 400/ZX9R/HD FatBoy
Przebieg: 110000
![]() Online: 2 dni 2 godz 21 min 49 s
|
![]()
kolego sympatyczny, zastanów się przede wszystkim do czego Ci to... Bo jak do turystyki na Afri, to nie kombinuj, tylko idź na wygodę. Natomiast jak chcesz do MX, SM czy ST to musisz podejść indywidualnie, i to nie miejsce na takie pytania... Osobiście na przejażdżkę ubieram się wygodnie, a na tor jak do wypadku. Skoro jeszcze piszę, znaczy teoria się sprawdza
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 36 min 25 s
|
![]()
Też nie kumam. Jeśli miałby ubrać się "do wypadku" to wolałbym zostać w domu
![]() Pewnie, że warto zabrać zbroję na wyprawę. Ludzie różnie jeżdżą a nawet przy turlaniu się można złapać glebę. Dużo już tu było pisane o zbrojach. Dodam tylko, że wywalasz ochraniacze z kurtek przez co są mniejsze. Możesz zabrać ciepłą, jakąś lżejszą a nawet jeździć w koszulce i zawsze jest bezpiecznie. A co do wygody to musisz sam mierzyć. Ja nie czułem najmniejszego dyskomfortu. Trudniej tylko było włożyć kondoma ![]()
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Motocykl: chwilowo rower
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 20 godz 20 min 37 s
|
![]()
Wykonałem dzisiaj ulubioną operacje mojej kobity czyli - połaziłem po sklepach
![]() Przyodziałem się w dwa garnitury /tylko 2 bo resztę czasu wybierałem sprytny namiot/. I powiem tak: Alpinestarts Bionic 2 w wersji S-MX - miodzio - poza ceną. Lekki niekrępujący i da radę pod płaszczem. Tańsza wersja /bez S-MX/ pozwoli zaoszczędzić kilka banknotów, pytanie tylko jaka jest szansa oberwania centralnie w mostek /ten drugi jest rozpinany przez mostek właśnie/. UFO Scorpion - może fajny ale na tor lub do kitrania w błocie, raczej nie na wyprawę. Ponawiam więc pytanie o WYPRAWOWĄ zbroję ..... Jutro spróbuje przymierzyć zbroje KNOX (pewnie nie wiecie ale wkładki tej firmy wielu/wiele z was nosi w swoich kurtkach). PS. Co do zakładania kondona to się nie wypowiadam ..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 8 min 6 s
|
![]()
Pku podskocz sobie tu: http://www.sklep.motox.com.pl/contact_us.php i oblookaj zbroje 661 http://www.sklep.motox.com.pl/index.php?cPath=23_30 . Ja świeżo kupiłem pressure suit (kosztowała 350zeta, ściągałem z http://www.chainreactioncycles.com/C...CategoryID=443 ). Hubert też ma takową. Jest o tyle fajna, że ma wyjmowane wzmocnienie na klacie i odpinanego żółwia. Możesz też wpaść na al. Krakowskiej 101, mają tam zbroje o'neal'a http://enduro-cross.pl/?ochraniacze,39 .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Motocykl: chwilowo rower
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 20 godz 20 min 37 s
|
![]()
Przymierzałem ją kiedyś /zapomniałem napisać/ faktycznie cena jest bardzo ok i spoko wejdzie pod kurtkę.
Tyle ze protektory robią takie sobie wrażenie - w sensie materiału. Może się mylę ale porządne pochłaniające energię muszą być grubsze i miękkawe (Alpinestars i KNOX). Nie może to być tylko płytka plastikowa. Ale masz rację - zapomniałem o 661 i jest to opcja - szczególnie przy tej cenie. Swoją drogą jak masz w chacie to zobacz jaką konstrukcję mają protektory, bo sam nie jestem pewien. Ostatnio edytowane przez paku : 22.04.2010 o 20:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zbroja enduro dla kobiety. | e200g_ | Lejdis | 48 | 07.03.2014 21:37 |
BF Desert - ważne pytanie. | wieczny | Ciuch Afrykańczyka | 48 | 03.11.2008 14:27 |