![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Witaj Na dzień dobry zjebka ![]() http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=69&page=436 A jeśli chodzi o Twój problem to sprawdził bym bezpieczniki, stacyjkę, przekaźnik. Dokładnie w tej kolejności. Pozdro |
|
![]() |
![]() |
#2 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
bezpieczniki sprawdzałeś na wzrok czy miernikiem? Zdarza się, że obsadka bezpiecznika nie styka, tam też trzeba wsadzić miernik. Dalej to kabelki czy nie przetarte - albo zwara do ramy (miernik).
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 22 godz 5 min 22 s
|
![]()
Gdzie mierzyłeś napięcie na modułach że piszesz "nie ma " A mase ma ?
Masz ściągawke : https://plus.google.com/photos/10519...681?banner=pwa |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2021
Miasto: Ostrzeszów
Motocykl: Rd07/Vfr1200x
Przebieg: 100+
![]() Online: 13 godz 49 min 48 s
|
![]()
Jestem nowym użytownikiem africa rd07. Zastanawia mnie wypowiedź jednego z użytkowników odnosnie killswitcha. Również mam problem z brakiem iskry w obu cylindrach. Chciałbym zacząć szukanie i mialem zamiar wlasnie zaczac w przelaczniku on off ale przecież w położeniu "off" rozrusznik jest rozlaczony a kiedy on rozrusznik dziala normalnie wiec idac logicznym tokiem myślenia to chyba nie może byc problemem ucieczki iskry? Chyba ze tylko u mnie killswitch rozlącza tez rozrusznik a w innych moto zabiera tylko iskre?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#6 | |
ReGeNeRaToR
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 1 godz 58 min 34 s
|
![]() Cytat:
Za brak iskry może też odpowiadać obwód luzu i stopki bocznej.
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() ![]() Ogolnie mam tez jakis dziwny modul... Wchodzą do niego 4 wtyczki a nie tak jak w pozostalych dwie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 22 godz 5 min 22 s
|
![]() Cytat:
https://photos.app.goo.gl/1L5VddT1JhLGa1Yc8 Oczywiście Twój moduł to dwa trampkowe w jednej obudowie ![]() ![]() Sam czujnik multimetrem w wtyczce stopki się zmierzy przejście |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 5 dni 13 godz 52 min 17 s
|
![]()
Zmostkuj przewody tego czujnika po prostu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]()
Z tą afryką to naprawde ale jaja. Kupowałem pompe paliwa, później mialem plan kupić przekaźnik pompy. Wszystkie pomysly zostały wyeliminowane dzięki forum. Dzis niestety stwierdzilem uszkodzenie modułu. Całe szczęście nie znalazłem tego modelu bo kupiłbym a okazalo sie calkowicie przypadkowo, że wtyczka pod siedzeniem prawdopodobnie od impulsatora miala zasniedziale wtyki. Wyczyszczenie przywróciło iskre a co za tym idzie wcześniejsze problemy zwiazane z uszkodzeniem pompy i przekaznika poszly w niepamięć. Iskra wróciła, puscila sygnal do przekaznika a ten uruchomił pompe. Moto pali aż milo.
Pozostaje jednak pytanie odnośnie modułu. Co to mam za ustrojstwo z tymi czterema kostkami? Z trgo co widzę do kupienia sa tylko te z dwoma wtyczkami. O co kaman? ![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Novy : 30.08.2021 o 20:56 Powód: Połączenie postów |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Brak iskry... Pomocy! | Krzysiek009 | Układ elektryczny i zapłonowy | 5 | 15.10.2013 22:45 |
Brak iskry- przestroga dla innych | SLAWEK BANDOSZ | Układ elektryczny i zapłonowy | 0 | 26.05.2011 09:05 |
brak iskry na świecy, moto nie gada | barthez | Układ elektryczny i zapłonowy | 10 | 16.08.2009 02:51 |
brak iskry (na dwóch garach(: | telelegolas | Układ elektryczny i zapłonowy | 9 | 25.08.2008 22:12 |
Brak iskry na jednym cylindrze RD01 | wolly | Układ elektryczny i zapłonowy | 6 | 01.05.2008 23:39 |