![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Oficjalnie żadna taka kratka nie jest do użytku po normalnych drogach. Na przeglądzie mogą (ale nie muszą) się tego czepić.
Policja się takiej kratki raczej nie czepia, sprawdzone. Chyba że na służbistę trafi.. Pozdr zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 19 godz 8 min 38 s
|
![]()
Wszystko jasne.
Dzięki |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Strzelce Opolskie
Motocykl: CBR 1100 XX
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
|
![]()
no może nie dziś ale ....zawsze coś dla niej zrobiłem:
1/ podnóżki rejli /modyfikacja oryginalnych / 2/ płyta aluminiowa na stalowy bagażnik by Wasil tech ;-) Pozostały tylko lakiernicze poprawki. Zamocowane kołki i zamek GIVI dzięki czemu można jeździć z kufrem 3/ Gniazdo ładowania akumulatora /komplet ładowarki hondowskiej/ 4/Modyfikacja olejarki .Szukałem pomysłu by zbiornik nie był schowany i napełnianie nie wku..... tak jak w oryginale. Rozwiązanie zaczerpnięto z żuka ;-) 5/ Szyba MRA . Cóz przy 186 cm wzrostu nie jest doskonale no ale to w końcu nie samochód 6/ Gniazdo zapalniczki by TT 7/ Woltomierz i moduł sterujący olejarką. 8/ Zawsze chciałem mieć takie przełączniki ;-) ![]() albo takie ;-) . Niestety cena nie na moją kieszeń :-( ![]() A niskobudżetowa wersja wyszła tak : Z przodu sterownik grzanych manetek , z boku od dołu patrząc pstryczek świateł awaryjnych , wyżej przełącznik do woltomierza /temp-napięcie/ Guzik czerwony założony z rozpędu na przyszłość ;-) 8/ Tuba narzędziowa z rury PCV 110+ zakrętka z trójnika rewizyjnego Wgniecenie zrobione celowo ponieważ nie mieściło się mocowanie alu kufrów by Randal Większe zdjęcia tu: https://plus.google.com/photos/11138...Irx-I24zLPcpwE 9/ Kratka na lampę przednią której do tej pory kolega TEMPEST nie zrobił a na którą niecierpliwie czekam i pewnie nie tylko ja. Przy okazji serdeczne podziękowania dla BartkaJ za wykonanie i cierpliwość...ogromną cierpliwość przy moich wydumkach
![]() Ostatnio edytowane przez NUROFEN : 07.08.2013 o 16:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
a ja wymienilem POszycie i filtr powietrza
![]() ![]() ![]() ![]()
AFRICA TWIN FOREVER!!!! ![]() Ostatnio edytowane przez szymon25 : 07.08.2013 o 20:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Opole
Motocykl: CRF1100
Przebieg: ???
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 17 godz 14 min 14 s
|
![]()
Umyłem swoja królową. I może bym się tym nie chwalił, ale myłem ja własnoręcznie gąbęczką i zauważyłem że miałem kilka luźnych szprych. Ludziska - zwróćcie na to uwagę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
![]()
Ja sobie rozebrałem żeby zobaczyć co tam ciekawego pod plastikami no i pomimo użytkowania bardzo niezgodnie (a może zgodnie?) z przeznaczeniem okazało się, że jest nieźle, żadnych niespodzianek. Zawory, gaziory, panewki w zawieszeniu, wymiana krócców, smarowanie wahacza i kiwaczki, klocki przód, prostowanie, spawanie i będzie jak nowa
![]() P1020012.jpg P1020013.jpg
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 10 godz 4 min 32 s
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Ee - to i ja się pochwalę
![]() Jak się wcinam, to nie bijcie ![]() Ostatnio ulepiliśmy z kumplem gmole do dwóch rd04: oraz: oraz stelaże pod kufry z miejscem na motokeg i narzędziówkę pod centralnym. Na ostatniej fotce całość że tak powiem w trakcie pracy, ale zamysł i konstrukcję widać. Do tego początek kratki na reflektor (wąsy mocujące do czachy dospawamy po rozebraniu przodu, tak żeby były w dobrych miejscach.) Wiem, że kupne ładniejsze, ale za to ile radochy i serca w tym.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka Ostatnio edytowane przez CzarnyEZG : 27.01.2014 o 15:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 5 dni 11 godz 31 min 43 s
|
![]()
Pozazdrościłem kolegom tuby to się zamknąłem w garażu i umodziłem taakie coś
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez dawid8210 : 21.04.2014 o 20:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
**bizuteria** dla królowej | matjas | Wszystko dla Afryki | 7 | 24.04.2009 13:57 |