![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
Miasto: wawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 17 godz 6 min 41 s
|
![]() Cytat:
![]() Btw, pompkie mogli zrobic jak w trampku. zreszta masz racje, styki starczaja na dlugo, a jak znowu padna to w 10 min mozna znowu ominac
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Miasto: Gdańsk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 44500
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 45 min 50 s
|
![]()
Pompa nie ma wpływu jeżeli gaźniki dobrze trzymają. Gdybym ostro traktował manetkę, moja była 04 pewnie też by wzięła 8. Zrób przez zimę gaźniki. Wyjmij, daj do czyszczenia, niech ustawi ktoś, kto się dobrze zna. I Sprawdź rozmiary dysz. Potrafią się różnić w zależności od kraju pochodzenia motocykla. Np. włoskie podejście do ekologi jest bardziej liberalne jak niemieckie:-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Norweg, poczytaj tu: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=18967, i tam dalej o problemie pisz.
Również nieprawidłowa regulacja wolnych obrotów może dać takie efekty. Piszesz o problemach AT, jeżeli tak to jakiej (03, 04 czy 07/07a ?).
![]() |
#4 |
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
![]()
Norweg, odepnij linki ssania i wkręć same króćce z zaworkami (no i sprężynkami rzecz jasna). Też miałem 1500 jak sie rozgrzała, zrobiłem taki manewr i wszystko wróciło do normy, diagonza: ssanie
![]()
![]() |
#5 |
HONDZIARZ
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD04 / NAT
Przebieg: 50000km
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 7 min 15 s
|
![]()
W czwórce niektórych mechaników może zmylić ustawienie pilotów. Wg. pana hądy 1.25 - według haynesa i auto-daty 2,5 :-). Warto oczywiście wymienić filtr powietrza. Ciężko w to uwierzyć, ale faktycznie zima w garażu, albo kilka godzin w piachu może dać litra więcej - przynajmniej mi :-).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Miasto: wawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 17 godz 6 min 41 s
|
![]()
pisze o rd 04 '90
dzieki wszystkim za pomoc bedzie trzeba pogrzebac troche jak widze. pozdr!
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 5 min 46 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
![]() Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
![]() Online: 1 miesiąc 1 dzień 20 godz 57 min 34 s
|
![]()
Moja rd03 spala koło 6 przy normalnej jeździe , czasem gaz do końca
Przy tekiej samej jexdzie moje rd07 spala 5.2 i nigdy więcej jak 5.5 , mimo że cięższa i silnik większy . W 3 czeka mnie chyba robota gaźników , ssania i krócców |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
![]() |
![]()
To zależy jak często masz ten gaz do końca. Jak się z nim obchodzisz w pozostałym czasie.
Różnica w spalaniu przy zachowaniu podobnych prędkości/dynamiki dochodzi do 20% w zależności od kierującego. Jak masz kawę z mlekiem na elektrodach to raczej nic nie wykombinujesz. Sprawdź filtr powietrza , jak jest papierowy i ma trochę czasu to może być już ciasny a od niego zależy więcej niż od gazu. W zimę możesz sobie gaźniki poustawiać ale jak elektrody powiedzą to co pisałem to niewiele może dać. Zdarzało mi się uzyskać w mojej 03 spalanie w granicach 4.5/100 ale i też 6/100 ( zwłaszcza na ciasnym filtrze) ale można przyjąć że 5-5.5 jest optymalne.
![]() |
#10 |
Orzeszek
![]() Zarejestrowany: Jun 2015
Miasto: RLU DESANT
Motocykl: DR-Z 400
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 1 godz 17 min 36 s
|
![]()
A moja Trojka jeszcze mniej niz 7 nigdy nie spaliła... szykuje sie pracowita zima
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
TTR 600 - zasięg/spalanie | Marcin z Zakopanego | Inne - dyskusja ogólna | 18 | 20.02.2013 15:13 |
Czy używacie jakiegoś dodatku do benzyny który może nie szkodząc zmniejszyć spalanie oleju? | Vooytas | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 9 | 08.06.2010 00:49 |
Czy mniejsze spalanie 7A to moduł ECU i TPS? | wieczny | Uklad paliwowy i wydechowy | 19 | 21.08.2009 23:04 |