|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Koło
Motocykl: XTZ 660 3YF
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 54 min 52 s
|
![]()
Ostatnio u kumpla w sklepie przymierzałem coś takiego. Fajnie wykonany, wygodny garnek. Jedyna wada- trochę przyciężki.
Aukcja np. tu: http://moto.allegro.pl/kask-ls2-batt...537225135.html Ostatnio edytowane przez Paluch : 04.04.2011 o 23:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Frankfurt/M
Motocykl: Elefant 944ie
Przebieg: 54420
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 min 21 s
|
![]()
Jeśliby już się zdecydować na jazdę w crossowym kasku w dalszą drogę, to jakie gogle byście polecali? Póki co mam Madhead'y z najniższej linni oporu i nie wyobrażam sobie gdzieś dalej z nimi jechać. W zimniejsze dni po jeździe z tym kaskiem mam nieprzespaną noc z powodu zatok..
Co do tych tańszych kasków, miałem kiedyś taki za 90zł. Nie ogarnął ETZ 150 i przy 100km/h urwało mi szybkę. ![]() ![]()
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Na dłuższe przeloty możesz odkręcić daszek co polepszy komfort jazdy i jesty ok. Mam Multiteca i jest oki.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 8 min 6 s
|
![]()
Twardy albo w szoku.
![]() Cibor, kask jak kask. Jezeli ma jakieś CE i homo to może da radę. Obyś nigdy nie sprawdzał jego wytrzymałości. ![]() ![]() PS. u mnie w Airohu i goglach badyl z filmiku by się nie zmieścił. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 14 godz 1 min 34 s
|
![]()
Nikomu nie życzę, żeby sprawdzał, wytrzymałość swojego kasku nie ważne czy za 90 zł czy 900 zł. A co do kolesia z filmu... no to twardy jest, chyba zdawał sobie sprawę, z tego co się stało a jednak zachował spokój... ciekawi mnie co z tym zrobili... czy zdecydowali się usunąć ten badyl na miejscu czy z owym drzewcem udali się do lekarza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Motocykl: RD07
Przebieg: mały
![]() Online: 4 tygodni 18 godz 22 min 53 s
|
![]() Cytat:
Gorzej jak się leje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 8 min 6 s
|
![]()
Na filmiku mówią, żeby nie ruszać, bo zacznie mocniej krwawić. Ciekawe na jak wielkim zadupiu byli? I do tego mówi, że nie może prowadzić, bo pewnie łapę uszkodził...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Warszawa
Przebieg: ~
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 1 godz 37 min 39 s
|
![]()
Dokładnie tak - nie wyjmujemy.
Generalnie należy ustabilizować ciało obce by nie powodowało większych obrażeń (...choć w policzku to może byc pewien problem), i do szpitala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Afryka zawsze w sercu i na tatuażu :)
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Bytom
Motocykl: BMW F800GS
Przebieg: 29167 M
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 12 godz 43 min 27 s
|
![]()
http://moto.allegro.pl/kask-ls2-cros...533278887.html
ja na tego nie narzekam Ostatnio przy -2 w nim jechałem jakies 130km z rana. Kumpel mial LS2 szczękowego i mu było w gębę zimniej niż mi (może kominiarkę miałem cieplejszą) wcześniej mi w łapy zaczęło pizgać niż w łeb - zawsze można się za owiewkę schować minusy: huczy przy dłuższej jeździe (ale od czego są stopery artyleryjskie-military shop, lub kumpel wojskowy) plusy: -jak jade w terenie to czuje się jakbym umiał w tym terenie jeździć - szczególnie gdy mam buty offroad ![]() ![]() - lepsza widoczność pod warunkiem założenia googli, (u mnie progrip chyba 3400-te z szybką foto-aktywną czy cuś takiego) - w lato chłodniej, - łatwiej zamontować do śrubki daszka kamerkę oregon ![]() -jebi...sty daszek - kolory podobne do mojej afri, - dziewczyny bardziej teraz na mnie patrzą ![]() - profesjonalniej wyglądasz - szczególnie gdy afri trochę błotkiem obrzucisz
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Torba na krotkie wypady.. | JareG | Wszystko dla Afryki | 24 | 26.02.2009 18:24 |