![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Miasto: KONSTANCIN
Motocykl: RD07a
![]() Online: 42 min 18 s
|
![]()
Zastanawiam się nad wymianą sprzęgła przelatałem 30 tys. i mam wrażenie że chyba się juz kończy nie ma co prawda objawu ślizgania ale skok klamki jest minimalny i już zaczyna się coś ślizgać. Może ktoś wie jak wyczuć moment czy sprzęgło wymaga wymiany. Zalany mam syntetyk więc może na poczatek pokombinować z olejem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jaki świeży jaki świeży ??
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 52 min 29 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]()
Panowie, jeśli w CBR600f3 jest tak pomyślane, że wystarczy postawić na boczną i przy wymianie sprzęgła się olej nie wyleje, to w AT by tak pomyślane nie było...?
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Jeśli można sie podłączyć to mam kilka fotek z reanimacji kosza, metodą już gdzieś słyszaną na poprzednim forum.
By rozebrać kosz należy wywalić 3 nity (bodajże fi 6mm), troszeczkę porzeźbić, wstawić nowe lub rozciągnąć sprężyny, i całość zanitować (nity stalowe- różne rozmiary z różnymi łbami dostępne w każdym "rolniku"). Pozdrawiam. P.S teraz nie wiem czy wystarczy boczna stopka do wymiany, ale ja swoją AT położyłem na drewnianych kolckach.
dakar noir Ostatnio edytowane przez kudlacz : 03.04.2008 o 19:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Miasto: KONSTANCIN
![]() Online: 42 min 18 s
|
![]()
Nie wiem jak w Afryce ale wcześniej miałem Suzuki DR i wymiana sprzęgła odbyła sie pod chmurką a motor leżał na boku po wymianie postawiona na stopce zagadała natychmiast. Sądzac po tym istnieje duża szansa na taki sam manewr w afryce, sam się zastanawiam bo mam swieży olej a czeka mnie sprzęgło jak sądze niebawem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: łódź
Motocykl: R 1100 GS
![]() Online: 4 dni 22 godz 27 min 57 s
|
![]()
Witam, gdzie można zanabyc dobre tarczki sprzęgłowe do rd07?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
![]() |
#8 |
dziad barowy
Miasto: bielsk podlaski
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 15 godz 52 min 46 s
|
![]()
chomik jakie dałeś? w larssonie są firmy versah i ebc. podobno versah lepsiejszy jest. ja to wstawiłem i widze że to badziewie. przy dobrym pałowaniu rolniczo kaskaderskim ślizgają się w gorącym oleum. dodam że spręzyny też wymieniłem. radzę kupić coś lepszego tym bardziej na daleką wyprawę.
![]() |
#9 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() No i ja tam nie mam zamiaru pałować kaskadersko-rolniczo na wyprawie, wbrew pozorom będzie to jazda jak w niedziele po sumie....
![]() |
![]() |
#10 |
dziad barowy
Miasto: bielsk podlaski
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 15 godz 52 min 46 s
|
![]()
no chomiku nie udawaj takiej cioty burżuazyjnej
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pytanie sprzęgłowe? | michoo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 11 | 10.03.2011 11:46 |
Pożyczę moduły zapłonowe i tarcze sprzegłowe do xrv 650 | majo | Wszystko dla Afryki | 13 | 26.03.2009 20:26 |
jakie tarcze sprzęgłowe do rd 04??? | BartekBBI | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 4 | 15.02.2009 23:41 |