![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: warszawa
Motocykl: trampek 97
![]() Online: 5 dni 5 godz 42 min 59 s
|
![]()
c3 rządzi, mam i wiem co piszę, a nosa jeszcze mi nie ucięło
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Józefin
Motocykl: RD07a
Przebieg: 84000
![]() Online: 4 miesiące 1 dzień 13 godz 14 min 9 s
|
![]()
Mam podobne zdanie , niestety bardzo negatywnie zaskoczył mnie schodzący antifog po 3 użyciu jak ani razu go nie dotknąłem . No ale nic trzeba wymienić szybę i śmigać dalej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Ja natomiast zdecydowałem się po długim czytaniu recenzji różnych kasków na Caberga Konde (następca Rhyno) wydaje mi się że jest jakościowo jak Nolan 103 oraz parametry ma podobne lecz jest znacznie tańszy od Nolana 103.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Motocykl: RD07
Przebieg: mały
![]() Online: 4 tygodni 18 godz 22 min 53 s
|
![]() Cytat:
Wszystko teoria i "ponoć". Nikomu nie życzę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() Ostatnio edytowane przez bouli : 13.05.2010 o 09:22 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: Cofany
![]() Online: 4 dni 21 godz 4 min 25 s
|
![]()
Ja kask kupowałem w Wawie u Tadka więc skończyłem w Shoei Hornet DS bo tylko w nim nosem nie dotykałem szybki. Wtedy jeszcze nie kosztował tyle co 1/3 mojej afryki (czasem myslę, że jak już będę leciał na spotkanie z glebą to zdejmę kask i osłonię ciałem bo kasy szkoda).
Nie mam wielkiego porównania bo przedtem jeździłem w otwartych, ale: Można z tego kasku zrobić kask w teren i na szosę. Wygląda bojowo ![]() Jest cicho do 100km/h. Powyżej koło daszku powietrze zaczyna gwizdac jak syrena policyjna gdzieś za plecami. To bardzo potrafi odebrać przyjemność z jazdy ![]() Jest naprawdę wygodny - dopasowuje się do twarzy. Mozna zdjąć daszek i co prawda wygląda się jak koń w kasku (albo jak pilot f16 jesli kto woli) ale jest ciszej niż z daszkiem. Śrubki mocujące daszek potrafia się poluzowac lekko po tygodniu jazdy z dużą prędkością. Więc do jazdy po twardym warto zmieniać konfiguracje na szosową. Generalnie porzadny kask. Szczękowce są podobno głośniejsze. No i nie można jeździć z otwarta szczęką (bo w razie gleby równie dobrze można sobie od razu w locie złamać kark plus to nielegalne). Jak masz drukarnie kasy to spróbuj z Shoei (bo na głowie się nie oszczędza;-) ) Ostatnio edytowane przez Uriel : 12.05.2010 o 23:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Też słyszałem o tym, że blenda łaczy się ze słabszą ochroną czoła.
Ale z drugiej strony kto ma czas zmieniać szybkę na ciemną co chwila. A lepiej zobaczyć przeszkodę i nie sprawdzać kasku w praktyce niż oślepnąć od słońca i wjechać w ścianę. Ja nie mam blendy i jeżdzę z okularami pod kaskiem. Wolę nie myśleć jak będzie wyglądał mój ryj po mocnej glebie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
Przejedzilem Maroko dla odmiany z ciemną szybą i okularami. Ona nie jest taka znowu strasznie ciemna. Po ciemku tez niestety jechalismy i było zupelnie dobrze. Chyba ze zapomnialem wyjąć spod spodu okularów przciwslonecznych - wtedy było ciemnawo)
Na razie przesiadam sie na ciemną (a białą bez przekonania wożę ze sobą)
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() Cytat:
Ale skoro mówisz, że ta szyba nie jest taka ciemna to przymierzę się. Może zrezygnuje z białej do jazdy po mieście bo tu w nocy świecą. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: WTA
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 16 godz 13 min 57 s