![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Prawdę powiedziawszy nie mam porównania bo kumpel kilka lat temu mi polecił, mając za sobą jakieś doświadczenia z innymi miksturami. W zeszłym roku czyściłem bardzo zaropiałe gaziory i doczyściłem za jednym razem. Jestem ciekaw porównania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 2 godz 51 min 33 s
|
![]()
Też pierę w sonicu. Do gazników max temp 40 stopni powyżej ciemnieje alu. Żelaz i plastik bez ograniczeń.
Uwaga na ocynki - 3 min i czyste. Potem już mozna wyciągnąć emelent gotowy do ponownego cynkowania ![]()
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Faktycznie ciemnieje. Ja z reguły, jak już mam rozgrzebane, to elementy stalowe daje do cynkowania. Najefektowniej (szczególnie w naketach) wychodzi czarny ocynk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
trzeba by pH tego sprawdzić jeżeli są takie sytuacje. sto lat temu spróbowałem myć w roztworze na bazie płynu/piany marki Karcher do myjek ciśnieniowych - gaziory wyszły czarne jak święta ziemia
![]()
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 2 godz 51 min 33 s
|
![]() Cytat:
Do mycia alu to kwasy lub obojetne i z niską temp. Wysoka temp powoduje powstanie takiej białej siatki na pow. aluminiowych elementów. Ocynki - zasady lub obojetne. Sonic niby neutralny ale ocynk ocynkowi nie równy lub obojętność roztworu jest uzyskiwana dodatkami które szybko ulegają zużyciu. Generalnie chemią domową umujesz, odtłuścisz wszystko tyle, że bedzie to trwać dłużej. Dobra chemia bardzo skraca proces. Btw Nie myjcie w ultradźwiękach cylindrów po tulejowaniu !!!
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
to czego ja uzywam i uzywalem jest leko zasadowe wiec to nie do konca tak. detergenty sa zasadowe a to ma duza frakcje myjaca wlasnie.
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : Wczoraj o 06:33 |
![]() |
![]() |