| 

| 
	|||||||
| Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Wygląd | 
| 

| 
		#41 | |

![]() Zarejestrowany: Sep 2010 
				Miasto: białystok 

Motocykl: ktm 640 adventure 

Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 22 godz 59 s 
				 | 

Gore dziala tylko do momentu w ktorym woda na zewnetrznej powloce spływa/perli sie. Jesli zewnetrzna warstwa stracila wlasciwosci odpychajace wode i nasiaka - oddychanie jest dokladnie zerowe i wtedy pocenie sie jest identyczne jak w gumowym kondonie. Ta zasada dotyczy, spodni, kurtek, butow i niema od niej odstepstwa, dlatego trza impregnowac i to czesto. 

Cytat: 

| 
|
| 

| 

| 
| 

| 
		#42 | 
| 

Gość 

Online: 0 
				 | 

Trzeba też wziąć pod uwagę, że jest kilka wersji Gore-Tex, które się różnią znacznie względem siebie. Więc jesli ktoś pisze o produkcie z Gore, dobrze byłoby powiedzieć o czym mowa.

| 

| 
| 

| 
		#43 | 

![]()  | 

Niestety wpinka do kapoty nie przedstawia się. Ma na sobie tylko wszywki z napisem GORE-TEX.  

redrobo dzięki za wyjasnienia. W takim razie pędzę nabyć szuwaks do impregnacji, bo jesonka jest już sporo lat w użyciu i nigdy nie była impregnowana.  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#44 | |
| 

Gość 

| 

Cytat: 

Zakładając, że dobrze zrozumiałem Twój opis. Ja używam zestawu Rukka z Goretex Pro i jestem bardzo zadowolony. Jedyny minus to cena... Ale przez 2 lata w ogóle nie miałem samochodu i cały rok, również w zimie, jeździłem do pracy na moto. Mając do czynienia z angielską pogodą, zainwestowałem więc w coś z wyższej półki i Rukka mnie nigdy nie zawiodła. Rukka tu w UK daje 6 lat gwarancji na swoje produkty (plus dodatkowa dożywotnia gwarancja Gore na membranę) więc jeśli cokolwiek poważnego stanie się w trakcie okresu gwarancyjnego, ubiór jest wymieniany na nowy. Niestety kompletu z Gore Pro za 3 tys. się raczej nie znajdzie, chyba że używany.  | 
|

| 
| 

| 
		#45 | 

![]()  | 

Kurtka wierzchnia nasiąka jak gąbka. Myślałem, że membrana będzie zatrzymywać napór wody. No ale cóż - życie rozczarowuje.  

Ta Rukka jest ze stałą membraną czy z wpinką z Gore?  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#46 | 
| 

Gość 

| 

Mam spodnie rukki i właśnie kupuję kurtkę. Idealnie nr jest. W kroku ciekną, no i musiałem już suwaki przy nogawkach przeszywać, bo się spruly. Spodnie mają z 5 lat i 50 tys. przebiegu. Właśnie je wypralem po raz pierwszy i zaimpregnowalem. Zobaczymy, jak będzie po deszczu.

| 

| 
| 

| 
		#47 | 
| 

Gość 

| 

Moja Rukka to model Cosmic czyli 3 warstwowe laminowane Gore Pro: 

https://www.youtube.com/watch?v=osFBlbt6z0c No to nie dziwne, że cieknie jak pierzesz dopiero po 5 latach.  | 

| 
| 

| 
		#48 | 
| 

Gość 

| 

| 

| 
| 

| 
		#49 | 

![]()  | 

Radarman,  

i tak nic nie rozumiem z tego filmowego bełkotu ale skoro laminowane 3 warstwowe to jak mniemam membrana jest na stałe. Już to przerabiałem w kurtce alpinestara i portkach dainesse. Latem i tak miałem mokro - od własnego potu. Tak, jak pisał Emek Goretex nie nadaje się na wysokie temperatury więc może w angielskim umiarkowanym klimacie się sprawdza ale każdy wyjazd w takim zestawie na południe Europy to męczarnia. Dlatego zdecydowałem się na opcje z wypinaną membraną. Teraz zaimpregnuje ciuchy i zobaczę czy pomoże.  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#50 | 

![]()  | 

A ma ktoś revit sand 3 ? Wygląda to fajnie, ciekawi mnie jak się spisuje.

Niepuszczone bąki wędrują do mózgu i tak rodzą się posrane pomysły.  | 
| 

| 

|