![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 20 min 30 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Błażowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 13 godz 26 min 58 s
|
![]()
Uzyskanie homologacji to dość kłopotliwa historia, ale prawdziwą przeszkodą są duże koszta.
Po za tym każda nawet drobna zmiana konstrukcyjna wymaga nowych badań (znów duże wydatki). Większość z Was uważa ze kupując przypadkowy tłumik homologowany, z naniesionym znakiem E ma sprawę załatwioną. Otóż niestety nie, producent przeznacza konkretny model tłumika do konkretnego typu motocykla, i wydaje na to certyfikat. Po prostu montując końcówkę wydechu np. LeoVince certyfikowaną do Hondy Transalp, nie powinniśmy się łudzić że mamy homologację jeżeli zaadoptujemy ten wydech do Hondy AfricaTwin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
![]()
biurokracja to się nazywa
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Lubaczów
Motocykl: RD07A, XR 400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 9 godz 17 min 42 s
|
![]()
Jak to Ktoś mający wielkie doświadczenie napisał: mając sraczkę...
I odpuszczając gaz, wbijając wyższy bieg Ci wytłumaczył: 99 razy Ci się uda, a setny zapłacisz. Dla mnie Unia to nie Ukraina. Nawet własnej kiełbasy Ci nie pozwolą uwędzić. Bass - ale jesteś odważny!. Szacun. Na wolnych garach przejechałem harasiem całą jewrope, cytat. A ja przejechałem prawie całą Europę, również i sraczki nie miałem Ostatnio edytowane przez wojtekm72 : 15.07.2015 o 00:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
![]() Online: 9 miesiące 4 tygodni 11 godz 58 min 36 s
|
![]()
Z tego co ja wiem to na czesto uczeszczanych trasach przez bajkerow (gory, winkle) to policyjne wozy stoja z mikrofonem i kontroluja kazdego. W weekend napewno, w tygodniu mniej. Rozumiem mieszkancow kiedy im przez caly weekend setki motocyklow napierdala wydechami pod domem. Mam na mysli lato, cieplo i slonce gdzie pelno motocykli na drogach.
Na niektorych odcinkach maja wbudowane mikrofony w slupkach drogowych http://www.welt.de/politik/deutschla...torraeder.html ktore wysylaja alarm do najblizszego radiowozu. Jesli wydech za glosny to 90 ojro platne na miejscu wiec tragedii nie ma
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Ostatnio edytowane przez fassi : 17.07.2015 o 11:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Łowcy z Łopola
![]() |
![]()
Pitolicie aż uszy bolą.
Warunki techniczne pojazdów określa rozporzadzenie: http://prawo.legeo.pl/prawo/rozporza...o-wyposazenia/ Co do reguly rygorystycznym obowiązkiem homologacji objęte jest wyposażenie pojazdów zarejestrowanych po raz pierwszy po 2007 roku. A maksymalne normy haalasu określa zalącznik 1 do w/w rozporzadzenia. Dla motocykla do poj. 123 cm3 jest to 94 dB, pow.125 cm3 96 dB |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
![]() Online: 9 miesiące 4 tygodni 11 godz 58 min 36 s
|
![]()
Mishieck, ale tu mowa o Niemczech a nie o Polsce...