|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 51 min 23 s
|
![]()
Puszek,jestes najlepszym przykladem,ze z niektorymi ludzmi nie nalezy dyskutowac.Zalosne sa te twoje wspominki.Zreszta sam je chyba napisales,jak pamietam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 6 godz 47 min 37 s
|
![]() Cytat:
Myku, kto to napisał? "Puszek,wg mnie twoje dewagacje sa chore.Stawiasz turystyke motocyklowa jako ostatnie Stadium motocyklizmu.Troche to aroganckie i bunczuczne.Znam panow,po 50tce,ktorzy naprawde robia fajne rzeczy w zyciu.Naprawde,z reka na sercu .I Maja wyjebane na jakies Maroka,Kirgistany,czy inne obiekty waszych westchnien.Ale jak jest ladna pogoda,to siadaja na swoje scigi po ilus tam set tjuningach i smigaja po 3 paki na autobanach.Wchodza na Kolo przy predosciach dla was nieosiagalych i sie z tego ciesza.Wracaja do domu spelnieni,czesto po piwku i dobrym steku w przydroznej restauracjia nie jakiejs konserwie,czy innym szajcie jedzonym na stacji benzynowej,na parkingu.Nie wydaje mi sie,zeby oni musieli i co wazniejsze chcieli ewoluowac.Twoja wizje motocyklizmu Maja gdzies.Uszanuj odmiennosc,a nie,ze ktos tam dorosl,a ktos nie,zebz kupic niezawodny sprzet i cos zobaczyc. " |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Ja to napisalem.Ale nie ma tam ani slowa o mnie.ja jestem dopiero po 40tce,nie latam 3 a 2 paki.I nie ma slowa o obiadach za 200 jurkow.Ty to sobie wymysliles i sie tego trzymasz.Echh..szkoda czasu na ta dyskusje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
SOmalijczyk
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: SOsnowiec
Motocykl: 1090 AdvR
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 godz 19 min 47 s
|
![]()
Myku ostygnij.
Bo 990-tki to chyba ostatnie w miarę solidne enduro KTMa. A te 1190 pseudo-enduro to się fantastycznie prezentują w Chorwacji na adritice, oczywiście na szosówkach i w rywalizacji ze ścigaczami. Bo i do domu blisko i do serwisu niedaleko. Pojedź, zobacz jak się tam niemiaszki na ęduro lansują. Tam jest ich "naturalne środowisko" |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Sanok
Motocykl: EXC, ST 1300
Przebieg: rośnie
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 8 godz 4 min 58 s
|
![]()
U nas jest bardzo dużo tzw. sprzętowców - motocykl za 50 -60 koła i żal wjechać gdziekolwiek - gdy sam jeździłem jeszcze GS-em zabrałem kumpla na 1200GSA na kilka moich lekkich tras po których powiedział,że jestem jebnię...y i że więcej ze mną nigdzie nie pojedzie bo motocykla nie będzie tak ciorał - taka jest prawda - teraz oram moim dziadkiem po takich paryjach, że chłopaki na lekkich zawsze dziwią się jak się tam dostałem - lubię to poczucie bezpieczeństwa i brak tego całego nowego elektornicznego badziewia - u mnie nawet nie am pompki paliwa - sprawdzam olej i jadę gdzie kolwiek chcę bez żadnego stresa
Tylko nie piszcie mi jak niektórzy, że z powodów finasowych jeżdżę starym parchem i gdyby było mnie stać to na pewno kupiłbył coś nowego - stać mnie na nowe gównolity a to jest mój świadomy wybór - nie ważne, że zawias słabawy i nie jedzie jak CBR ale dojedzie zawsze do celu. Miałem wiele maszyn w swoim życiu od ścigów, nakedym cruisery i skończyłem na swoim Trampku - to jest najlepszy gniot jaki mi się trafił - przez niego znienawidziłem asfalty - jeszcze dołoże straego XR400 i więcej niczego nie potrzebuję
![]() |
#6 |
|
![]()
Ale kto gdzie i kiedy powiedzial,ze 1190 jest motocyklem Enduro?Denerwuje mnie tylko,ze niektorym mozna bez konca powtarzac ze Adv to nie Enduro,a oni i tak nie zajarza.Ja kupilem 1190 wlasnie na asfalt ,zeby zapierd...ac po Chorwacji i temu podobne.Dletego kupilem Adv a nie R.Na wyjazdy w teren mam XCH
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 4 tygodni 12 godz 43 min 59 s
|
![]()
Voxan, ale jak to wyglada zamawiac obiad za 2 stowy a trampek przed knajpa
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
SOmalijczyk
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: SOsnowiec
Motocykl: 1090 AdvR
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 godz 19 min 47 s
|
![]()
Czy to naprawdę tak trudno niektórym zrozumieć, że czasy projektowania rzeczy solidnych, trwałych i niezawodnych skończyły sie w połowie lat 90-tych. A od tego momentu zaczęła się era skracania czasu życia produktu, dla koncernów zaczęła się liczyć tylko KASA, KASA, KASA w zamian za wyprodukowane wielkie GÓWNO.
Jadnak trudno się wyrwać z Matrixa |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 4 tygodni 12 godz 43 min 59 s
|
![]()
Kurde ta nowomowa mnie przerasta. To co to w koncu ten ADV? Absolutnie Dla Vaginosceptycznych?
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Sanok
Motocykl: EXC, ST 1300
Przebieg: rośnie
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 8 godz 4 min 58 s
|
![]()
I to jest sedno sprawy - lans panowie lans
Ojciec jeździ PanEuropanem - zarzyna drugiego od nowości - dzisiaj zakomunikował mi, że kupuje jakiegoś nowego BMWeja 1300 - nawet nie wiem jaki model - na moje pytanie po co mu to przecież Hunda jeszcze jest ok -odpowiedział, że już ma swoje lata i koledzy już też zmienili na podobne - masakra - stary a głupi Kuzyn ma nowego GoldWinga - dodatków ma na niej chyba za 20 koła - najdalej był w Polańczyku czyli około 40 km od domu a najdłuższa trasa to duża Bieszczadzka pętla czyli jakieś 200 km - chwali sobie ją strasznie doprowadzając mnie do łez bo gdzie w Bieszczadach można wykorzystać możliwości takiego czołgu - mam z nim dobrze bo ma jeszcze inne quady i motki które mogę użytkować do woli - na moje pytanie po co mu tyle tego (na Grizzlim nie jeździł chyba wcale w ubiegłym sezonie) odpowiada, ze jego koledzy też tak mają i jako biznesman nie chce byc od nich gorszy