Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Wczoraj, 14:02   #341
Dzieju
Administrator

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 2 tygodni 2 dni 8 godz 28 min 31 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał husa521 Zobacz post
Podziwiam, szczerze, za odwagę albo..
Nie ma albo, mam do nich większe zaufanie niż do nowego gówna bo i czołowi producenci obecnie też nie robią tak jak jeszcze naście lat temu.
Niestety na przyszły sezon będę musiał zaryzykować, zaryzykować ponieważ nagminne się stało że handlarze nowymi oponami dorzucają jedną z czterech krzywą z koniecznością większych ciężarków a mimo wyważenia odkrztałcają się powyżej 120km/h. Przypadek?
Jak przy wyważeniu chińczyka do Sprintera wyjdzie mniej niż po 80g na stronę to już sukces, biją i osiowość i na boki.......jak można takie gówno produkować, a jeszcze bardziej kupować.
Fotka wspomnianej opony.
Decyduje każdy sam.

Chcesz zobaczyć no to dawaj polatamy po zakrętach na dwa autka.
Zboczyliśmy z tematu o chińskich motocyklach ale mają chińskie opony sporo wspólnego, podobną jakość......a raczej jej brak.
To tyle, nie zaśmiecam.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg DSC_3056.jpg (269.2 KB, 9 wyświetleń)
Stary Wczoraj, 14:53   #342
Baza
Stary wyjadacz

Baza's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
Baza jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 5 dni 8 godz 20 min 40 s
Domyślnie

Co do braku części…
Nie bronię absolutnie chińczyka bo gontem nie lubię. Ale spójrzcie na europejski rynek.
Mówią wam coś marki Moto Guzzi czy Aprilia?
Sam chciałem Gutka. Odechciałem.
Z Aprilia jeszcze lepiej bo podobno nawet we Włoszech nie ma Siecie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Baza jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 15:06   #343
dejv667

Miasto: Niepruszewo
Motocykl: nie mam AT jeszcze
dejv667 jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 dni 5 godz 41 min 57 s
Domyślnie

A Aprilia I Guzzi to nie ten sam producent? Tam sporo podzespołów jest współdzielonych.

Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka
dejv667 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 20:13   #344
Jarczoq

Jarczoq's Avatar

Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Przebieg: ^90 000
Jarczoq jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 4 dni 11 godz 53 min 9 s
Domyślnie

Obecnie mam już drugi komplet ińskiego Firemax-a. Poprzedni używałem pięć lat, a nie jeżdżę grzecznie. Na mokrym przewidywalne do samego końca (ponad 50 kkm), więc nie wszystko skośne to gówno. Mało tego - ostatnio coraz częściej kupuję aku BS Battery i jest git, więc nie generalizowałbym, że ińszczyzna śmierdzi łajnem.
Jarczoq jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 21:20   #345
mdxmd

Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 17 godz 41 min 22 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
jakkolwiek pod wieloma względami /min pod względem świadczeń gwarancyjnych - w tym również tych PO gwarancji/ podziwiam markę ze śmigłem, tak są oni, wypisz, wymaluj przykładem na robienie z klientów królików doświadczalnych. Oczywiście - są na tyle ogarnięci, że potrafią wypuścić na rynek produkt 'już wystarczająco dobry' a resztę dotestować w praniu - ogłosić parę akcji naprawczych, wydać parę euro na poprawę i w ten oto sposób, od kilku dekad , ostatnie lata produkcji każdego modelu BMW uważa się za najlepsze.
czy chińczycy świadomie idą tą drogą, nie sądzę. czy będą magazyny części i czy są w stanie to ogarnąć? nie wiem i nie wiem czy mi na tym zależy.

natomiast konkurencja dla marek w europie na pewno by się przydała ale o tym mówiono już ad nauseam - europa dla Hondy czy Yamahy to jest kibel a nie rynek.
jak kolwiem mam sporo do czynienia z tą marką i moim zdaniem to jest po prostu plan a nie przypadek, od zawsze pierwsze modele mają problemy co bardzo przywiązuje klientów do ASO, później tak ok 50.000 zaczynają się zużywać elementy, które nie powodują ustarki ale dokuczają coś stuka a to puka i zazwyczaj pierwszy właściciel z dużym portfelem kupuje kolejne śmigiełko a ten drugi kupuje i się cieszy... bo z historią ASO i od pierwszego właściciela. Trochę do tego dokłada. Jaki model by nie był to ma dobrze zaplanowane usterki które na bank wystąpią i każdy będzie musiał wydukać trochę talarków podkreślam każdy jest to tylko kwesita przybiegu. A już mistrzostwem są pewne tzw. standardowe stuki i puki, których co niektórzy bardzo mocno próbują wyeliminować przy okazji wymieniająć 30% części by na koniec się poddać bo jest jak było. Co bbardziej ogarnięci w marce wiedzą, że są to symptomy planowania i trzeba wiedzieć jak i można poprawić producenta a nawet trzeba. Dla mnie mistrzostwem jest zaprojektowanie rozrządu w wodniakach z wałkami pośrednimi za 3500zł szt. i każdy będzie musiał je wymianić na nowe oczywiście u nas w pl da się poprawić producenta a przy okazji zrobić to za 1/5 ceny oryginalnych części na częściach dużo lepszej jakości (łożyska). Temat szeroki jak rzeka. Nie mniej jednak roi się co trzeba i się jeździ bez większych problemów.
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 21:44   #346
Fihu

Fihu's Avatar

Miasto: Gdynia
Motocykl: RD 03, LC4 ADV
Przebieg: x83000
Galeria: Zdjęcia
Fihu jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 54 min 17 s
Domyślnie

Zastanawiam się, co jeśli dany producent po prostu się zawinie i skończy interes?
Kiedyś będąc marką, coś takiego wchodziło w grę na prawdę w radykalnych momentach, producent byłby skończony, renoma nie pozwalała na takie akcje, bo w pewnym sensie to było ciągłe budowanie marki, raz lepiej raz gorzej ale ciągle.
Istnieje jakaś "gwarancja" że wynalazek jaki kupuję, nowy, firmy nieznanej, nie zakończy nagle produkcji po prostu wycofując się z runku. Oczywiście serwisy, części - wszystko wtedy przestaje sie być opłacalne więc również z tym kończymy.

Fihu i chińczyk, chyba w końcu będę się musiał pochwalić co kupiłem, ale to kiedyś
Fihu jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 22:25   #347
chomik
Administrator

chomik's Avatar

Miasto: Bałtyk
Motocykl: RD03 2xRD07a
Przebieg: 666
chomik jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 11 godz 46 min 56 s
Domyślnie

Już były takie marki, Daewoo, Chevrolet w Polsce, Saab, Rover, Holden, Pontiac, Hummer itrd. Chyba tak samo, po czasie problem ze wszystkim i złom większości pojazdów.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania