|
|
#11 |
![]() |
Kiedyś córka mając 16 lat jeździła na dr135 - silnik ten sam. Sprzęgło chodziło leciutko. Jako, że kosz był już zużyty luz na pracującym silniku było trudno znaleźć no i było leciutkie kopnięcie przy wbijaniu jedynki na postoju. Coś tam jeszcze było z tym sprzęgłem, ale chyba jakieś drobiazgi. Pamiętam, że zdejmowałem kapę i robiłem, ale co?
|
|
|
#12 |
|
Moderator
![]() |
Te części na ogół giną jak ktoś wymienia olej i zamiast śruby spustowej odkręca tą od blokady wybieraka.
Oznacz sobie śrubę spustową jak to poskładasz, żeby uniknąć tego samego błędu. Jeżeli chodzi o wciskanie sprzęgła, to tam jest dosyć długa i mocno odstająca klamka i kobieta z małą dłonią może mieć problem, żeby ją złapać za sam koniec i zrobić dłuższą dźwignię. Może pomyśl o regulowanej klamce, żeby ją do manetki przybliżyć?
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka 2025: Cztery i pół Afryki 2026: Bambo ze Zgierza |
|
|
|
|
|
#13 |
![]() Zarejestrowany: May 2023
Miasto: Ostrołęka
Motocykl: RD07
Przebieg: Tak
Online: 5 dni 9 godz 24 min 34 s
|
Śruba spustowa oleju jest na takim dekielku od dołu, za dekielkiem jest sitko, wystarczy przed zajrzeć do serwisówki, jak widać komuś się nie chciało
Krótka klamka dobry pomysł, pytanie czy będzie wciskała sprzęgło do końca taka klamka? W różnych motocyklach działa to inaczej
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|