Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Relacje z podróży > Trochę dalej

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 28.10.2025, 21:59   #11
Pavulon

Miasto: Łdz
Motocykl: XTZ690
Pavulon jest na dystyngowanej drodze
Online: 22 godz 25 min 39 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Pisze Salmanowi że raczej pojedziemy do Arando na co ten wysyła śmieszne emotki i mówi że spoko i spac możemy u ludzi, podaje jakieś nazwiska. Eeeek. Zara. My planujemy dojechać do Arando i wrócić w ten sam dzień a nie jakieś spanie.

No i się zaczęło. Salman twierdzi, że to niemożliwe. Daje nam do telefonu Polkę, Hanię która nam tłumaczy jaki to tam nie hardkor i że w jeden dzień nie ma uja dojechać i wrócić. Mamy więc zagwozdkę więc korzystamy z koła ratunkowego. Sambor czy to możliwe? Krótka piłka. Niemożliwe.

Dobra jak Sambor twierdzi, że niemożliwe to trudno , odpuszczamy. Za to za możliwe wydaje nam się dojechanie do Khaplu potem do Hushe i powrót do Khaplu na nocleg. Walimy w kimę z takim właśnie planem. Jutro startujemy.
Też w lipcu 2023 odpuściłem Arando. Odpuściłem i zawróciłem 20 kilometrów od celu, pogoda się zrąbała, burza i ulewa a na powiecie wyrypa bo strumyki wezbrały. Salman być może ocenił Was przez pryzmat swoich klientów, W każdym razie do Arando da się dojechać i wrócić jednego dnia i to nawet na początku piździernika, gdy dzień już krótki. Droga przez dolinę Shigar priekraśna, zabawa zaczyna się około 15 kilometrów przed Arando... Jechałem sam, w ostatni dzień ponad miesięcznej rundy po północy. Ze dwa albo trzy razy chciałem zawrócić, ostanie zwątpienie i nawrotka dopadała mnie na 3,5km od Arando, ale się udało. Droga jak na pakistańskie offy była dużym wyzwaniem. Stromo, luźne kamienie, sporo dużych kamulcy i piach. Stromo tak, że poczciwe Suzuki GS150, z którego pewnie ucięło już parę kucy nie dawało rady na jedynce. Kilka razy, mimo możliwe dużego rozpędu i oporowo otwartej manetce motek zwalniał do zera.
Wyjechałem ok 8 rano, wróciłem po zmroku ok 20. Tam jechałem zachodnią stroną Shigar River, wróciłem wschodnią stroną.

Ostatnio edytowane przez Pavulon : Wczoraj o 10:29
Pavulon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania