Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 01.10.2024, 11:45   #12
jorge
Autobanned.

jorge's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Wawa
Motocykl: Tesco
Przebieg: 45 555
jorge jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 14 godz 6 min 38 s
Domyślnie

Tajlandia. Chyba 2016 rok. Krabi. Jedziemy do autobusu - jakimiś dziwnymi ścieżkami... w końcu jesteśmy. Wsiadamy zmęczeni podwózką. Kupa "białasów" z nami. Autobus dziwnie wysoki, ale to Azja... zbliża się wieczór. Postój na fajka. "Kątem oka" widzę Taja w miejscu plecaków - tam jest tak wysoko, że on łazi... dziwne, ale jestem zmęczony. Siedzę w drugiej linii... noc. Włączyli film, wyłączyli światło. Nagle większość śpi.... Bangkok - wywalają nas na jakimś skrzyżowaniu - szybko, szybko, pada deszcz...

Znajdujemy hotel, po drodze kawa w macu... Chwila rozluźnienia. Płacę kredytową w macu, nie mogę znaleźć zwykłej... coś mnie tknęło... szybko loguje się na stronie mBank (wtedy Multi)... i widzę jak "płacę" za biżuterię regularne kwoty, aż konto jest puste (sprzedałem auto i kasy zapomniałem przelać).

Policja - słabo, ministerstwo bierze nas za oszustów (angole zgłaszają kradzież kart masowo). Po 18h przesłuchań:

- uratował mnie zakup kawy
- kartę sklonowali, płacili bez PIN
- ministerstwo przeprosiło, zrobili nawet zdjęcie do lokalnej prasy
- bank oddał kasę po 3 miesiącach
- bank nie oddał kasy za telefony (750 zł).
- bank nie blokował zakupów bez PIN

Od tamtej pory mam saszetkę pacsafe z kieszenią RFID - już kilka razy uratowała nas (ma linkę antyprzecięciom). Bonus Truck - ukradli z plecaka wszystko co drobne (mi 18 małpek lokalnego whisky)....

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania