![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2021
Miasto: Wola Kosnowa, Sosnowiec
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 dni 5 godz 30 min 2 s
|
![]()
Cześć Wszystkim po krótkiej przerwie.
Wczoraj w końcu miałem trochę czasu i siadłem do Afry. Moja decyzja po Waszych poradach i sugestiach padła w pierwszej kolejności na demontaż i sprawdzenie cewek i to okazał się chyba właściwy trop. Zacząłem od tego bo wiedziałem, że te kątowe osłonki gumowe na wsuwkach wpinanych do cewek są popękane i chciałem je zaizolować od nowa. Przy demontażu cewek dla przedniego cylindra fajka nachodząca na świecę prawą właściwie zupełnie była odłączona od przewodu. Analogiczna sytuacja była z cewkami dla cylindra tylnego z tym że na nim fajka od lewej świecy była luźna i pewnie czasami zapłon był, a czasami nie. Ponownie "zarobiłem" wszystkie cztery przewody dla każdej z cewek i teraz połączenie jest sztywne i pewne. Moto po złożeniu odpaliło od strzała. Wydaje się, że to właśnie to było powodem moich problemów. Jak tylko dzisiaj przestanie u mnie padać to będę chciał wyskoczyć na jakąś próbę wokół komina i potwierdzić lub zaprzeczyć skuteczności diagnozy i naprawy. Póki co dzięki Wam jeszcze raz za pomoc. Do następnego! |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Spadek mocy (tak jak by się kończyło paliwo) | JarekAT | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 11 | 05.09.2017 22:34 |
Nie trzyma wolnych obrotow | teddy-boy | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 9 | 23.10.2014 21:56 |
lekkie dławienie poniżej 3000 obr | Africa | Uklad paliwowy i wydechowy | 17 | 16.03.2011 00:17 |
Dławienie na niskich obrotach - Cuda nie widy! | Kishon | Uklad paliwowy i wydechowy | 20 | 15.08.2009 01:22 |