![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2013
Miasto: Warszawa
Motocykl: loading...
Przebieg: wtv
![]() Online: 3 miesiące 4 dni 14 godz 12 min 20 s
|
![]()
KTMowska jakość (słyszę te salwy śmiechu) skończyła się w momencie, gdy Bajaj zaczął się łapać ich akcji i sukcesywnie dokupować następnych. To, że azjatycki silnik Kove jest jota w jotę tożsamy z azjatyckim silnikiem (ekhm) KTMa, nie powinno dziwić nikogo. Patenty? Prawa autorskie? Własność intelektualna? W Europie jeszcze się tym może przejmują. Ja wychodzę z założenia, że w dzisiejszych realiach ochrona patentowa jest odwrotnie proporcjonalna do zasobów portfela zainteresowanych. Zrobisz dłuższy gwint, głębiej gdzieś nawiercić i już masz inną jednostkę. Może to skrajnie koloryzuję, ale niepodważalne są dwa fakty:
- Chińczycy mają chajs, - co złapią (ukradną, kupią, pożyczą) to skopiują (lepiej, gorzej, dramatycznie ale skopiuje). Tak więc jeżeli są takie same motory w motocyklach, to zaskoczeniem jest to może dla nas. Moje zdanie jest takie, że KTM mógł wiedzieć o tym, zanim pierwszy włożono w ramę tego ryżowego pierda. Zresztą, z bólem ale stwierdzam, że od dłużnego czasu KTM jest także ryżowym jednośladem. Dlatego tylko Ducati!! ![]()
"Co mnie obchodzi gdzie jadę... Grunt, że wiem gdzie byłem!" Ostatnio edytowane przez żuk : 09.10.2023 o 22:53 |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ktm 390 super adventure albo adventure R | zylek | KTM | 10 | 30.11.2022 11:36 |
(p) KTM 1290 Super Adventure R | przemo77390 | KTM | 300 | 07.04.2021 20:20 |