|
|
#101 |
![]() |
Ja również kupiłem po namowie forum Altry
To jest najwyższa liga. |
|
|
|
|
|
#102 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Motocykl: Transalp 650 RD11 -> CRF1000 DCT
Online: 2 tygodni 5 godz 27 min 39 s
|
Mam Hanzele SK24, w sumie już 3 parę. Oczywiście wszystkie są nadal w użyciu, lecz przeznaczenie już lekko inne - pierwsze tylko do wyprowadzania psa tuż przy domu, drugie są tak zaimpregnowane, że wody nie puszczają jak gumniaki, trzecie jeszcze wyjściowe
![]() To są buty wysokie, ze skóry wewnątrz i zewnątrz, zewnętrzny spory, jedny płat - minimalizacja szyć, które mogą przemakać. Cioram te buty przez cały rok, jak chodzę z psem w teren (BN, Bieszczady, Tatry też się zdażało) to nie są wyjścia tylko po szlakach, przewalenie przez łąkę z mokrą trawą - IMO - o wiele szybciej zweryfikuje nieprzemakalność niż przebrodzenie rzeki. Oczywiście impregnację trzeba co pewien czas powtarzać, patrzeć na stan skóry, szczególnie, jeśli jest narażana na przemakanie - wysychając wysusza się i staje podatna na pękanie. Generalnie nowe po przecioraniu parokrotnym w terenie myję, suszę i impregnuję olejem do skór tak, aż przestanie wpijać, a co któreś wyjście (szczególnie przewidywane mokre) woskuję. Buty od razu po zakupie są dla mnie wygodne, nic nie obcierają, całodzienne (zdażały się i pod 50km-ów) wycieczki nie powodują dyskomfortu, chyba że wali się dużo po asfatcie - stopy można odbić. Skóra w środku powoduje, że noga po całym dniu nie ma szans śmierdzieć
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Gość
Online: 0
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#104 |
![]() |
|
|
|
|
#105 |
![]() |
Też popieram WYGODĘ dla szerokich stóp, ale uważajcie jaki materiał buta, bo mam 3 pary i 2 bez problemu nadal od 10.2019 działają, ale 3. para LONE PEAK 4.0 RSM, po niecałym 1,5 roku się przetarły na zgięciu palców (L i P), mają dziury.. Taki materiał powlekany plastikiem... Nie, że złe są itp., ale faktycznie zerknąć z jakiej membrany i materiału wykonane, żeby dłużej służyły...
O takie jak na zdjęciu poniżej, a zdjęcie z dziurami może wrzucę jak w domku będę.. ![]() Od zeszłego roku używam Kayland Vitrik GTX i szczęśliwy mega, bo leciutkie i bdb nawet jak po szlakach w lecie łaziłem. Nie są za kostkę, ale nie niskie.. A od ponad 15 lat służą do ciorania Timberlandy, coś jak Mt.Maddsen, ale już dokładnie nie pamiętam modelu, bo dawno. Ale na lato nie polecam, za gorąco i twardo i dość ciężkie, a zimą trochę kiepsko na lodowatych dróżkach.. |
|
|
|
|
|
#106 |
|
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
Za to bez problemu wymieniają na nowe albo zwracają kasę.
|
|
|
|
|
|
#107 |
![]() |
Mi reklamacji nie uwzględnili...
A reklamowałeś przez sklep czy u prod? Bo ja brałem z Tricentra i tam odsyłałem... Może raz jeszcze spróbuję
|
|
|
|
|
|
#108 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Parczew
Motocykl: BMW R 1250 GS
Online: 1 miesiąc 5 dni 2 min 26 s
|
Lowa Renegade GTX - nie mogę się nachwalić, nie były pierwszym wyborem, nawet drugim, trzecim, kupione po przymiarce w decatlonie, na Zalando Long wyrwane za 249 zeta, ciężko obecnie wyrwać w je w tej cenie. Niezalekkie, wdzięczne, no i gore-tex.
|
|
|
#109 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2018
Miasto: KLI
Motocykl: RD07, CRF1000
Online: 1 miesiąc 3 dni 18 godz 16 min 0
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#110 | |
![]() |
Cytat:
kto smaruje ten jedzie Matjasa szkoda cytować ale Siwy to wieszcz w pozytywnym brzmieniu To, że to forum istnieje jeszcze to ewenement bo ogólnie trend takich form wymiany myśli jest wymierający. Wydaje mi się że mniej relacji wynika stąd, że wszystkie "zwykłe" kierunki wyjazdów były opisywane wiele razy i już ciężko zaskoczyć, zainteresować starych wyjadaczy. |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|