Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > KTM

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 25.05.2022, 07:58   #11
Emek
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24

Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Scyzortown
Motocykl: No Afrika anymore
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 rok 7 miesiące 1 tydzień 6 dni 14 godz 12 min 55 s
Domyślnie

Zylek podkleił lewy plastik folią co odbija gorąco. Nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia bo motocyklem zrobiłem dopiero jakieś 1200 km ale mam parę spostrzeżeń. Moto kupiłem używane i widać co zeznał też poprzedni właściciel że parę razy leżało. Ślady są szczególnie widoczne na wydechu. Nic się nie pogięło, nie urwało i działa dalej.

Głośniejszy wydech to dla mnie minus a oryginał jest i tak dość głośny jak na mój gust. Zysk na wadze jak zauważyłeś iluzoryczny. Wydech się grzeje i to fakt. Jak każdy wydech. Nie zauważyłem , żeby grzał się mocniej niż wydech w DRce tylko małe żółte ludziki zastosowały na nim osłonę dystansową czego kolesie od rediturejs nie popełnili zapewne uznając że wtedy będzie mało rejli.

Spaliłem 2 ciuchy na wydechu w DR, na SOSMIE kolega też spalił spodnie jak mu DRka padła na nogę. Nie mam pirometru ale sprawdzę to sobie w przyszłości czy faktycznie temperatura wydechu jest wyższa niż w innych konstrukcjach. Założyłem osłonę metalową na wydech ori (enduristan).

Przewaliłem jakieś 300 km z sakwami i ani nie było wewnątrz gorąca ani nic się nie spaliło. Sakwy opierają się na plastikowym boczku a nie na wydechu. Wszystko co oprze się na wydechu zostanie spalone czy to KTM czy jakikolwiek inny motocykl. Pomijam 2 koła, które zostały mi w kieszeni (styka na porządne sakwy z nawiązką).

Wydech jak upitolę to na byle olxie mamy do wzięcia za około 200 ziko.

Z pierdoletów doposażenia motocykla to imo koniecznie trzeba zmienić.

- płytę bo ori to szkoda gadać
- wlew paliwa musi wystawać bo do ori wpada cały syf jaki jest na moto bo nie ma króćca
- handbary pełne

Pozostałe sprawy to kwestia potrzeb i zasobności portfela.
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania