![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
wykręć odpowietrznik i zobacz jak to wygląda - nie zapowietrzysz hebla jeśli nie naciśniesz hamulca. płyn będzie się powoli sączył ale w tym czasie możesz chłonną husteczką czy papierem toaletowym go skonsumować i może usunąć jakiś syf ze środka, choć nie wydaje mi się aby było to zabrudzenie.
jest BARDZO dziwne, że sączy się przez gwint a otwór w nim samym jak? suchy? ja sam od dość dawna odpowietrzam próżniowo i wszystkie odpowietrzniki uszczelniam nicią do gwintów, żeby mi nie ssało powietrza bokiem tylko z zacisku. może na wstępie wypróbuj taki sposób - taśma teflonowa też da radę. GDYBY nie doszczelniał stożek odpowietrznika to będzie się sączyć przez otwór. Jeśli idzie bokiem to można domniemywać różne złe rzeczy, łącznie z mikropęknięciem korpusu. m
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Poszukuję mocowania tylnego zacisku do RD07 | mdxmd | Hamulce, kola, opony | 0 | 14.10.2013 22:17 |