Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Oldtimery i PRL-y

Oldtimery i PRL-y Weterany - demoludy, sprzęty retro też scramblery

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 01.02.2022, 17:47   #11
Kisiel

Kisiel's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: wieś pod W-wą
Motocykl: RD04->ATAS
Kisiel jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 21 godz 13 min 12 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
(...)
zachwyty nad Junakiem pominę milczeniem - jest to jak dla mnie jedynie lokata kapitału bo, motocyklowo, ten pojazd nie przedstawia dla mnie żadnej wartości. kolejny przykład tego jak za komuny można było wszystko zepsuć i nie udało się nawet nieudolnie skopiować angielskiej szkoły lepiej niż te mocno niedoskonałe motocykle, które wtedy w UK robiono - otrzymując półprodukt, który był na eksporcie jawnie obśmiewany.
Matjas,

Myślę, że wobec Junaka jesteś trochę zbyt krytyczny. Robili wtedy jak się dało i co się dało. Junak wymaga ogromnej cierpliwości, nakładów i dużo pracy na rzetelną odbudowę, ale się odwdzięcza i można nim polatać, nawet daleko. Załączam fotkę z wakacji, wybraliśmy się z kumplem w 2 M10 na południe Europy, jakiś czas temu

Silniki Junaka, które już niestety nie weszły do produkcji - S131 i dwucylindrowy S132 to był spory progres. Żeby było ciekawiej, junakowe towarzystwo nabyło jeden z prototypów S131 i został nawet uruchomiony.
Załączone Grafiki
Typ pliku: png Jnk.PNG (630.2 KB, 30 wyświetleń)
RD04 -> ATAS
Kisiel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania