Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Ciuch Afrykańczyka

Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 30.09.2021, 11:03   #11
mdxmd

Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 25 min 52 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Jak ci tak źle to sprzedaj Klima, kup se cokolwiek innego bez mambrany i po temacie bo odnoszę wrażenie narzekania dla narzekania.

Nie wiem po co tłuc powietrze, że laminaty są be. Nie pasi , zmień na nielaminat bo tak to dyskusja jest całkowicie bezprzedmiotowa. I dla Twojej wiedzy w upale laminat działa lepiej niż nielaminat bo się tak szybko nie pozbywasz wilgoci i nie odwadniasz.

Jeśli komfortem dla Ciebie jest pozbycie sie wilgoci to załóż sobie bluzę enduro, polataj w 35-40 stopniach. Będziesz się czuł mega przewiany a odwodnisz się po 100-150 km.

Nie musisz wierzyć innym. Południe Europy to nie jest jakiś szczyt światowych upałów. Powiem więcej, gorzej jest w PL przy 30 stopniach niż w Hiszpanii czy IT w 40. A 30 stopni w Tajlandii daje wpierdol większy niż 45 w Iranie.
nie marudzę tylko wyrażam swoją opinie.

Nie wiem skąd wnioski, iż odzież która nie oddycha jest lepsza w gorące dni a wilgoć zatrzymana pod odzieżą zmniejsza odwodnienie organizmu... dla mnie jest to całkowicie na odwrót. Bo jeżeli się pocisz to znaczy, że jest zbyt gorąco i przez odparowanie organizm obniża swoją temperaturę a zatrzymywanie wilgoci raczej mu nie pomoże - jeszcze bardziej się pocisz i odwadniasz.

Widać wszystko jest subiektywne i na nic ta dyskusja.
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania