Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 27.09.2021, 14:36   #19
radiolog

radiolog's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Kraków
Motocykl: ATAS 2024
Przebieg: 8000
radiolog is an unknown quantity at this point
Online: 1 miesiąc 4 dni 12 godz 9 min 0
Domyślnie

Teraz jestem mądrzejszy , zawsze trzeba zapłacić frycowe i tyle.
Trzeba zdjąć kask, zakodować żeby nie podnosić głowy , obniżyć szybę, najlepiej przeźroczystą i na spokojnie i listonosza się da. Najlepiej tez gdyby chociaż wstępnie Cię poinstruowali jak to zrobić , wystarczyło zapytac czy już to zrobiłeś, jak nie to pokazać, a nie kiwnąć ręka żeby sobie wjechać .
Wczorajsza obsługa sklandalicznie nieprofesjonalna, łaskawie jeden pomógł jak schylony nie mogłem dźwignąć moto.
Budowa platformy nie pozwala chyba na ustabilizowanie motocykli na wyższym poziomie i dlatego są na dole. Po Austrii i Niemczech na gorze mogą jechać i busy do 2.05 m, ale do Livorno już chyba nie, bo nie mogłem wykupić biletu dla Forestera
Po moim przejeździe kilka rad/uwag
1 wjazd opisany, zawsze pchajcie się na pierwszego , wtedy długo się jedzie, ale pierwszemu zjeżdża
2 kuszetka jest bardzo spartańska , z minimalna ilością miejsca, bierzcie tylko szczoteczkę i pastę i ręcznik , bo na żadna inna higienę nie ma miejsca.
3 w dwójkę to raczej dopłaćcie 120 euro i bierzcie wagon sypialny, tak to wielka niewiadoma z kim śpicie, No chyba ze jesteście w czwórkę lub szóstkę to wtedy cały przedział Wasz
4 zapomnijcie ze się wyśpicie, budzi Was ciagle błędnik , no chyba ze ktoś ma twardy sen i ma w nosie czy się coś rusza .
5 To opcja tylko na dalekie trasy , Feldkirch-Wiedeń to skórka nie warta wyprawki , lepiej pojechać na kołach.

radiolog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania