![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#2 |
Gość
Online: 0
|
![]()
hej,
polecam http://www.grossglocknerstrasse.eu/g...riadrogipl.htm choćby i z tego powodu, że być może w najbliższej przyszłości zostanie zamknięta dla normalnego ruchu. To rzeczywiście chyba najpiękniejsza alpejska droga, pomysł z dojazdem do Wenecji też przedni. Ćwiczyłem ten wariant na początku czerwca. Przejazd przez Dolimity dostarcza dodatkowych wrażeń. Faktycznie, morze motocyklistów i rowerzystów, przełęcze "obsadzone" setkami maszyn. Za bazę do zdobycia Wenecji warto wybrać Mestre, przy drodze nad morzem jest kilka całkiem korzystnych cenowo pensjonatów i campów. Ja jechałem 4x4 więc, łatwiej mi było zostawić maszynę na parkingu pensjonatu (gratis) i spokojnie dojechać parę km autobusem (nocleg w pensionie wyszedł 80E za trzy osoby z łazienką w korytarzu, cztery lata temu). Sama Wenecja na mnie zrobiła wrażenie ale w zupełnosci wystarczy zaliczyć ją "po południu" i "przed południem" w ramach jednego noclegu. Korzystny wariant to dojść do Placu Św. Marka pieszką i wrócić tramwajem wodnym lub odwrotnie, czym nie zdążymy się nasycić, obejrzymy/poprawimy dnia następnego. Zaskoczyły mnie ceny butów u Gucciego ![]() Miłych wrażeń! Na lodowiec można dojechać bezpośrednio odbijając za przełączą w prawo (jadąc od północy). Na miejscu jest wielopoziomowy parking i muzem etnograficznym z salą kinową. Do lodowca prowadzi ścieżka częściowo wykuta w skale. Przy ładnej pogodzi , ładne widoki. Na drodze głównej znajdują się znaki nakazujące szczególną ostrośność, ponieważ zjazd/podjazd to ładnych parę km, i to znaczny wysiłek dla tarcz i klocków, zwłaszcza dla czterokołowców przy większej masie. Znaki te są również z polskim komentarzem ![]() Ostatnio edytowane przez Ola : 10.02.2011 o 10:54 |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Nowe relacje w wersji PDF - RELACJE - ALL IN ONE | 7Greg | Trochę dalej | 11 | 31.10.2011 17:51 |
Relacje w postaci linków - informacje | Ola | Trochę dalej | 0 | 11.10.2010 14:30 |
Relacje w postaci linków - informacje | Ola | Polska | 0 | 11.10.2010 14:30 |