|
|
|||||||
| Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 |
![]() |
Każdemu motocykliście, który będąc w Chorwacji nie zaliczy drogi Rijeka-Zadar powinni misia w paszport wbijać. Potem do Dybrovnika droga taka se, ale widoki też ładne.
Między 9-12 miałem przelotne deszcze. Potem znów wlewałem wodę za kołnierz, żeby się schłodzić. Chciałem przeskoczyć na Czarnogórę w Dubrovniku przez BiH, ale stary celnik mnie zawrócił, jak zbyt głęboko młodej celniczce w oczy zajrzałem. Musiałem nadrobić drogi i już jestem w tym ładniejszym (niż Chorwacja) kraju. Dubrovnik tylko zahaczyłem. Niestety wolę piwo. Dziewczyny tu fajniejsze niż w Chorwacji. Spotkałem dwóch gsiarzy w drodze do Albanii. CB i PZ. Jezuuuuu, jak łoni zapiera...przez parę km. leciałem za nimi, ale to było dla mnie bez sensu... Policjantów widać, ale się nie czepiają. Kilkanaście krzyży przy drodze też dzisiaj widziałem
Ostatnio edytowane przez Artek : 26.09.2020 o 10:34 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Gość
Online: 0
|
Cytat:
Jest nawet taki odcinek co by się Korsyka nie powstydziła. |
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Przed Dubrovnikiem trafiłem mały objazd. Było inaczej, niż dotychczas. Polecam zbaczać z utartych dróg w ChR. No i jak młody dałem się nabrać przy straganie na blond włosy i kuse dżins.
Jak to mówią z tyłu liceum...Co do motocykla: http://forum.transalpclub.pl/viewtop...?f=183&t=20245 Na dzień dzisiejszy czekam na nowego trampka. To czym teraz jeżdżę jest próbą zabicia nudy ( w tamtym okresie) z priorytetem: hand made za niewielkie pieniądzę. Przepraszam za słabą jakość zdjęć. Ostatnio edytowane przez Artek : 21.09.2020 o 22:10 |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Noc nad zatoką kotorską. Noc z burzą i do 10.00 przelotnie kropiło.
Kilkaset metrów po ruszeniu "najeżdżam" na chłopaka po ślizgu na skuterze... Jest już policja, jest cały, ale czekają na karetkę. Omijam to i jadę w swoją stronę, sprawdzam hamowanie na tej nawierzchni i .....ślisko, jak na lodzie Na łuku portowej drogi przy 20 km/h ląduję na lewym pasie. Okrążam zatokę z chęcią wbicia się na górę. Wjazd na ponad 1000 mnpm. Pochmurno i dużo chłodniej. Wypalam się kompletnie z energii. Zjeżdżam w miasteczku na prawdziwą kawę. Świetny klimat w miasteczku przed południem. Kawa niestety nie podziała. Jadę kwadratowo po łukach z prędkościami 40-60 km/h. Późnym popołudniem dokręcamy km. kręcąć się po okolicy. Zapachy na wsi. ![]() Piękny kraina. Na jakimś targu kupuję owoce. Tak, jak podpowiedział mi Sylwek: fajnie jest się powłóczyć ze dwa dni po Montenegro. Jutro czeka mnie Serbia i szybki skok do Pl. Ostatnio edytowane przez Artek : 22.09.2020 o 18:54 |
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
Aha. Tu są wszystkie golfy 2. Masakra.
|
|
|
|