Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady

Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 30.04.2019, 23:10   #30
consigliero
Ajde Jano

consigliero's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 9 miesiące 2 tygodni 6 min 13 s
Domyślnie

Mając zbyt dużo kłopotów należy zgodnie z zasadą kupić sobie kozę.
Ten zestaw po wyprawie do GaPa z powrotem przez Vis kompletnie nie spełnił moich oczekiwań, głównym powodem jest mała matryca.

Dostrzegam oczywiście przewagę tego sprzętu nad posiadanym canonem m, głównie w funkcjach filmowych, ale ja bym chciał pstrykać fotki. Obrazek z apsc bardziej mi pasuje, denerwuje mnie tylko brak uszczelnień w canonie.
Z drugiej strony obrazek z g80 mimo że mi nie pasuje nie oznacza że jest źle, to takie miotanie się zamiast pstrykać fotki

Na ostatniej wycieczce używałem głównie 22 i to był dobry zestaw a w systemie pojawił się też obiektyw który świetnie się zapowiada ef-M 32 ze światłem 1.4, na ten zacząłem sobie ostrzyć zęby, ale dostępność na polskim rynku to jakaś kpina. W międzyczasie pojawiły się nikony Z, Canon RP , Sony ze swoim A7 III i pytanie brzmi czy inwestować w mocowanie M czy porzucić wszystko na rzecz pełnej klatki. Jest tylko jeden problem, a może nawet dwa. Pierwszy to rozmiar, w rękach miałem tylko Sony z obiektywem 24-105 i muszę powiedzieć ręka może zaboleć, ze stałką zestaw pewnie będzie lżejszy i mniejszy ale w porównaniu do plastikowego Eos M jest różnica. Sony ma uszczelnienia co jest plusem. Bijąc się z myślami, może gdybym się pozbył obu zestawów, to dał bym szansę pełnej klatce w wydaniu Sony, ale na dzień dzisiejszy chyba się postaram zdobyć ef-M 32 i poczekać na rozwój wypadków. Ma się pojawić ulepszona puszka eos M ( może) a w segmencie FF może zacznie się jakaś walka o klienta, choć w to nie bardzo wierzę. W ostateczności sprzedam wszystkie kozy i wtedy będę miał święty spokój

Zdjęcie ręcznika w następnym odcinku
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania