![]() |
#26 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 1 godz 39 min 52 s
|
![]()
Wygląda, patrząc na kurs że przepłyniemy, mając po lewej wyspę Elbę a po prawej Piombino ale to dopiero za jakiś czas. W dniu wczorajszym pokręciliśmy się jeszcze po okolicznych górkach przesuwając się w kierunku Palermo. W górach pogoda raczej pochmurna, szczególnie w wyższych partiach które na szczęście wzięliśmy bokiem, dzięki temu nie zmarzliśmy ani nam nie dolało. Niestety pomyliłem się też w nawigacji i zjeżdżając z gór zamiast trafić do uroczego miasteczka, wpadliśmy do zony industrialne, nie było już sensu się cofać i ciągnęliśmy w kierunku Palermo.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie myślałem że moja żona sięgnie na tym odcinku po aparat, biorąc pod uwagę nachylenie tego kawałka drogi ![]() ![]() Kierujemy się na widoczny w oddali półwysep, z tamtego miejsca do Palermo rzut kamieniem. ![]() ![]() Niestety nad Palermo widać że leje i to mocno ![]() Po raz kolejny kończy na się droga i trzeba objeżdżać. Tuż przed Palermo wjeżdżamy w strefę opadów, na szczęście nic wielkiego i gdy stajemy na stacji po zatankowaniu ruszamy już tylko po mokrym asfalcie. Niestety musimy przejechać obok dwóch wypadków, co niespecjalnie mnie dziwi, a nawet jestem zbudowany że tylko dwóch. Trzeba też dobrze patrzyć w lusterka, bo po pierwsze skutery a po drugie niektórzy lubią jeździć nam na kufrach ![]() ![]() ![]() Oczywiście jesteśmy za wcześnie i należy poczekać do 18.30, jest parking przy wjeździe do portu, rzeczy zostawiamy w budce strażnika, który zaoferował pomoc i ruszamy na spacer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wracamy na parking pakujemy się , zaczynam się przyglądać tylnej oponie, być może coś jest nie tak z zawieszeniem choć mam nadzieję że gość tylko coś powiedział co mu się wydawało prawdą. Płacimy za parking widzimy jak cumuje nasz statek i ruszamy w jego kierunku. Niestety pan przy szlabanie twierdzi że dopiero za godzinę. Zniesmaczeni objeżdżamy kawałek zatrzymując się naprzeciwko bramy wjazdowej po przeciwnej stronie ulicy. Obok parkuje już LT ![]() ![]() Jeszcze raz deszczyk przypomina nam że jesteśmy na słonecznej Sycyli i po godzinie ruszamy ponownie pod bramę, myląc drogę wjeżdżając w spory korek, próbujemy objechać ale droga w rzeczywistości nie istnieje, w końcu szczęśliwe docieramy na miejsce ![]() ![]() Odstajemy jeszcze swoje i przed 23 jesteśmy w kabinie, idziemy na występ artystyczny aby się trochę pośmiać i idziemy spać ![]() ![]()
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. Ostatnio edytowane przez consigliero : 12.04.2019 o 14:40 |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Spodnie motocyklowe DO BUTA | teddy-boy | Ciuch Afrykańczyka | 29 | 13.11.2021 21:51 |
Petros na moto, a Howerla z buta. | wojtekm72 | Trochę dalej | 9 | 17.07.2016 21:04 |
Big800 scrambler/tracker- zobaczymy co z tego wyjdzie. | tyran | Inne - dyskusja ogólna | 0 | 14.11.2014 16:07 |
Świąteczne Bieszczady, 2oo i z buta! | pawelsitek | Polska | 18 | 06.01.2013 20:35 |