Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 02.11.2018, 08:24   #19
pawel_kielce

pawel_kielce's Avatar

Miasto: Kielce
Motocykl: nie mam AT jeszcze
pawel_kielce jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 20 godz 22 min 53 s
Domyślnie

W tamtym roku w sierpniu rozpytywałem nieco jadąc transsybem. W pociągu (prowadnik) mówił że w składzie pasażerskim absolutnie, ale składem towarowym ale owszem, a najlepiej bym się do naczalstwa kolei udał. Duża centrala kolei (dla całego regionu) znajduje się w Irkucku. Miałem trochę czasu - poszedłem. Zdziwieni mocno że sam pytam...a nie kombinuję przez miejscowych. Z tego co się wtedy dowiedziałem w kolejach - mnie interesowało dowiezienie motocykla do Chabarowska, powrót na kołach - składem towarowym jak najbardziej jest to możliwe. Tyle że wyraźnie zniechęcali mnie do próby samodzielnego załatwiania. Taka zwykła gadka o masie dokumentów, trudnościach itp. Kwota o której była rozmowa to ok 600-700$ - ale "może coś nieoczekiwanie dojść jeśli czegoś zabraknie". Przy okazji wskazano ludzi którzy się tym zajmują. Nie pytałem, już mi się czas kończył.
Myślę że technicznie, nie będzie problemu z nadaniem moto z Moskwy, kwestia kosztów...

A...pytałem o paczkę (moto) 200 kg.

Ostatnio edytowane przez pawel_kielce : 02.11.2018 o 08:33
pawel_kielce jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania