Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka

Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 24.07.2018, 17:31   #3
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 19 godz 13 min 0
Domyślnie

moje mają już 7 i 9 lat i miałem trochę zabawek do roweru w tym jakiś zjebany fotelik na bagażnik który oddałem dalej za darmo po pierwszej jeździe.

jeśli myślisz o wożeniu w przyczepce dzieciaka który mocno nie ma dwóch lat to myślę, że daj spokój.

NAJlepsze co miałem, a jak zaznaczam trochę tego było to był fotelik weeride na ramę PRZED kierującym.

https://www.sklep-presto.pl/weeride-...0aApNeEALw_wcB

widzisz co się z dzieciakiem dzieje. możesz normalnie pedałować, masz niczym niezaburzone poczucie bycia na rowerze. Jak młody przybije gwoździa to po prostu odpada facjatą na tą półkę. zrobiliśmy z takim czymś bornholm jak mój mały miał 18mcy mniej więcej i było lepiej niż dobrze. Dzieciak jest blisko rodzica, możecie gadać na różne życiowe tematy

Dlaczego piszę o foteliku olewając Twoje zapytanie... z tego samego powodu dla, którego lubię w terenie jeździć motocyklem i nienawidzę quadem - w tym pierwszym masz tylko jedną płaszczyznę ruchu w tym drugim chyba wszystkie mozliwe.
To samo się dzieje w przyczepce dwukołowej - oczywiście jeśli masz plany jazdy po asfaltowych dziesiątkach kilometrów ścieżek to mój post nie jest do Ciebie.

Zaleta jest jeszcze jedna - jak młode wyrasta z weeride to wystawiasz na allegro i to znika w parę dni.

Moje dzieciaki szybko przeszły przez etap amobilności rowerowej i juz od dawna śmigają na rowerach własnych ale GDYBYM myślał o przyczepie na wakacje dla dziecka w odpowiednim do tego wieku to po prostu wypożyczyłbym cos takiego jak weehoo - nowe $ zabija, używki też drogie ale są wypożyczalnie w wielu miastach i można to ogarnąć kurierem no problem.
Gdybyście nie zamykali jeszcze fabryki to weehoo daje się adaptować na dwie sztuki kaszojada

Moje .02PLN
m

p.s. mieliśmy również przyczepę taką dwukołową gdzieś od znajomych za flaszkę co robiła za wózek dla dwójki potem. fajnie bo jak wiało to można ich było w tym pchać.
rowerem zaś byłem tym koromysłem dwa razy z mężem kuzynki po dwie kraty bro. Tyle.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania