Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady

Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 16.04.2018, 14:42   #11
sebastian_j

sebastian_j's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Kleszczele/Jessheim.
Motocykl: CRF1000L Black
Przebieg: rośnie
sebastian_j jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 2 dni 12 godz 40 min 4 s
Domyślnie

Wszystko jest na stronie.
700g dobrego puchu to temperatura komfortowego spania mocno poniżej 0. Na lato/wiosna bez sensu całkowicie. No chyba że jako przykrycie, ale wtedy po co tyle puchu i kasy.
Na początku musisz sobie odpowiedzić w jakich temperaturach będziesz spał. Jeśli do 0 to według mnie(nie jestem zmarźluchem) 300-400g puchu wystarczy. Poniżej polecałbym więcej.
Z mojego doświadczenia też raczej zapomnij , że jednym śpiworem załatwisz temat temperatur od -20 do +20. Ja mam dwa: 300g i 600g.
Długo broniłem się przed tematem śpiwora puchowego, ale teraz wiem że raczej już nigdy nie wrócę do syntetyka. Inna jakość spania.
Wbrew też opiniom w Internecie puchówki(dobre) nie tracą szybko właściwości z biegiem czasu. To zakup raczej na długie lata przy odpowiednim dbaniu o sprzęt.
Najlepiej też pójść do sklepu i się w kilku położyć. Nie każdemu pasuje Pertex jako materiał z którego sie szyje takie śpiwory.
sebastian_j jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania