![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 dni 15 godz 17 min 33 s
|
![]()
A wiecie co, ja byłem pierwszy ran na UA, ale na pewno nie ostatni. Ludzi spotkaliśmy różnych - takich co do nas sami podchodzili, uśmiechali się i ogólnie chcieli porozmawiać i zobaczyć kto to. Byli też tacy co atakowali widłami i rzucali kamieniami, chociaż robiliśmy mniej kurzu niż Łada, która jechała przed nami. Rozumiem jednych i drugich.
To może tyle o ludziach, a poniżej kolejna część ![]() "Kto rano wstaje, ten nie czuje się dobrze" - takie starożytne przysłowie towarzyszyło nam w sobotni poranek. Ten dzień był długi. Wstaliśmy odrobinę przytłoczeni zeszło-nocną wspaniałością balii ![]() Szybkie zabiegi kosmetyczne przed wyjazdem I w tym miasteczku właśnie, w którym robiliśmy zakupy rozpoczął się problem techniczny NR1, ponieważ jednemu z szydzących z naszych podeszłych wiekiem Katów, posiadaczowi nowiutkiej Husqvarny 701 rozszczelniła się chłodnica i wyciekł właściwie cały płyn ![]() Niewiele później w interkomach rozlega się kolejne: "Huston, mamy problem". Tym razem Gilera Młodego prawdopodobnie się zatarła - kompletny brak kompresji. Niestety dla niego i Piotrasa wycieczka się skończyła zanim zdążyła się rozpocząć. Linka i holowanie na bazę. Piotras od razu jak dotarli na miejsce pojechał do PL po busa, żeby zwieźć motocykl do domu z naszej bazy. Okazało się nieco później, że Gilera miała towarzystwo w klubie niesprawnych motocykli, ale o tym za chwilę ![]() Dzielimy się już faktycznie i każdy sypie w swoją stronę. Na naszej trasie w pierwszej kolejności fajny górski kamienisty podjazd. Dalej pojawiają się pierwsze przełęcze, zielone po horyzont widoki. Jest przyjemnie j jest pięknie. Zgodnie z informacjami od Wojtka, mijamy pierwsze punkty orientacyjne i ciśniemy dalej. Robimy dużo zdjęć i zatrzymujemy się żeby nasycić oczy i pamięć tymi widokami, bezcennymi widokami. Tak jak wspominałem, zatrzymujemy się podziwiać widoki ![]() Na trasie było kilka wymagających podjazdów, było sporo dróg z koleinami, trochę szybkich szutrów, a nawet trawers wąską ścieżką na zboczu. Wszystko raczej w ramach strefy komfortu - przynajmniej mojego ![]() ![]() ![]() ![]() Pikuj zebrał swoje żniwo. Zaczęło się od podjazdów w lesie i nie było to nic niezwykłego, ot bardziej strome górki. Czasem piach, czasem ziemia, czasem glina. Jechaliśmy. Później zaczęło się robić ciekawiej - pojawiła się płynąca drogą woda i trochę, a nawet sporo toczących się przy odkręcaniu gazu otoczaków. Przyczepność -1, więc stosowaliśmy sprawdzoną metodę - dwója i gazu od chuja. Do pewnego momentu szło dobrze. Były pojedyncze gleby, trochę stresów, trochę radości, ale jakoś brnęliśmy do góry. Niestety pod koniec góry zaczęło się robić dość ciężko, ale ze względu na fizyczne zmęczenie. Trochę za dużo wpychania motocykli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za chwilę chłopaki wrócili do bazy - Wróbel podparł się nogą przy niepewnej sytuacji wioząc jeszcze Wojtka i coś nie kolano nie ogarnęło. Ból, opuchlizna, Szafa wsiadaj na kata i jedź po 690 z Wojtkiem. To pojechałem. Wszystko poszło pięknie, tylko na ostatnim brodzie trochę szarpnąłem i Wojtek przymusowo się wykąpał ![]() Mokrzy, zmęczeni jak psy, wpadliśmy na kolację ![]() ![]() ![]() 4/ - Hej Niedziela, opowiedzieć Ci fraszkę? - Dawaj - Niedziela, Niedziela, Ty chuju. Tak właśnie było. Plan był prosty: ruszamy rano, wracamy szuterkiem albo asfaltem (czyli w sumie też szutrem) na granicę, pakujemy się i dzida do domku. To na tyle z planu. No może udało nam się wstać chociaż. Wyjechać też się udało i to na tyle ![]() ![]() ![]() Teraz już rozumiecie, dlaczego ta fraszka na początku ![]() Było minęło, na UA wrócimy bankowo!
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Iran trip 2017 - start 12.05.2017. | Emek | Przygotowania do wyjazdów | 137 | 14.06.2017 15:13 |
Enduro Pohulanka 29.04.2017 - 01.05.2017 | wojtekm72 | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 53 | 28.05.2017 21:49 |
Ukraina . Rumunia 08,05-18,05,2017 | sarmata39 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 13 | 01.05.2017 18:39 |
Ukraina, Rumunia, Mołdawia 12-24.06.2017 | assur71 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 2 | 12.04.2017 17:23 |