Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > NAT - Nowa (przyszła) Królowa > CRF 1000 L

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 18.07.2017, 23:48   #11
Sierdiukov

Sierdiukov's Avatar

Miasto: Kraków
Motocykl: AT CRF1000
Sierdiukov jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 22 godz 33 min 41 s
Domyślnie

Moje trzy grosze.
1. Handbary do wymiany, to atrapa.
2. Osłona silnika jeśli latasz w terenie - nie wiem dlaczego, nie pomyślano w OEM o chronieniu prawej strony (wydech). O gmolach w ogóle nawet nie wspominam - to podstawa.
3. Śruby tylnych setów (przygotuj się na zaopatrzenie w zapas) - ale to akurat na plus, lepiej że one się gną, niż sety za 1500 zł. I nie zdejmuj tych setów, one chronią wydech i zadupek.
4. Szyba - ja tam wolę OEM (mam 184 cm) - lubię jak mi wieje, zwłaszcza jak jest 30 st. C. W terenie rysuje się jak cholera. Mi to nie przeszkadza, i tak przez nią nie patrzę.
5. Uważaj na montaż ciężkiej NAVI na mocowaniu szyby, mi nie strzeliła ale podobno w terenie może się złamać. Teraz nawet na czarnym patrzę na NAVI i czekam aż mi się na zegarach położy. W terenie zdejmuję.
6. Nie daj się zmącić w temacie podnóżków - są ok. Nie wiem po co komu podnóżki na pół metra. No chyba, że masz nogę w okolicy 48.
7. Od razu załóż blokadę wygięcia hamulca tylnego. Szkoda kasy na nowy albo stresu na prostowanie. Ja zmontowałem swoją z linki stalowej zapiętej do ramy.
8. Nie panikuj przy zgiętej kierownicy (raisery). Lekko w drugą stronę i już jest prosta.
9. Nie mam pojęcia jak ustawić zegar, serio.
10. Kufrów nie mam, nie wypowiadam się.
11. Zestaw z narzędziami od razu przenieś pod siedzenie. Umiejscowienie OEM jest jakimś nieporozumieniem - zwłaszcza, jak nie wiesz gdzie szukać klucza do... kluczy. Sam zestaw też jest jakiś nieprzemyślany. Ale po uzupełnieniu mieści się pod siedzeniem, plus multitool. Co wsadzisz w pudełko OEM, nie wiem. Ogranicza Cię tylko wyobraźnia i BHP.
12. Lagi mi się polały już. Mam to za sobą. Podobno sprężynki uszczelniaczy są za słabe. Robią to na gwarancji.
13. Szprychy łapią jakiś nalot - przyznaję. Coś będę z tym robił. Na razie tylko tył.
14. Zajebiste moto. Latam tym po mieście, po bezdrożach, po czarnym, szarym, pomarańczowym, zielonym. Wszędzie.

EDIT: pkt 7 - tylko jak latasz w terenie oczywiście.

Ostatnio edytowane przez Sierdiukov : 19.07.2017 o 00:03
Sierdiukov jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania