|
|
|
|
#1 | |
|
Gość
Online: 0
|
Cytat:
Nie wiem co masz na mysli i czy chodzi o tresc czy tlumaczenie komentarza . pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2014
Miasto: Warszawa
Motocykl: XT660Z, HSQ701
Online: 1 tydzień 6 dni 22 min 18 s
|
Cytat:
...i generalnie w wielu artykułach jest podnoszony ten argument. Z kontekstu wypowiedzi jest jasne, że wybór biegu jest czymś co nas zajmuje podczas jazdy i odrywa nas od samej jazdy.....Nie mam nic do DTC, ale marketingowo tworzone na siłę argumenty powtarzane w identycznej formie w wielu "niezależnych" opiniach po prostu mnie irytują...
Ostatnio edytowane przez Arkan : 30.11.2015 o 10:53 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Kraków
Motocykl: ATAS 2024
Przebieg: 8000
Online: 1 miesiąc 4 dni 14 godz 7 min 59 s
|
Jak się wyciągarkę podepnie do drzewa?
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
No cóż, do nowej AT też trzeba będzie montować WP od Kata.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
Arkan nie wiesz że największą trudnościa w czasie jazdy w terenie jest dobór odpowiedniego biegu, ja przed każdą przeszkodą zatrzymuje się na chwile i analizuje który bieg będzie tu najlepszy... i jeszcze to sprzęgło nie wiadomo czy wciskać toto, czy nie i kiedy moto Ci zgaśnie. Że ja się głupi tyle lat już męczę z tym manualem.
|
|
|
#6 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2014
Miasto: Warszawa
Motocykl: XT660Z, HSQ701
Online: 1 tydzień 6 dni 22 min 18 s
|
Mada, ale Ty masz automat tylko o tym nie wiesz. Na widok przeszkody automatycznie odkręcasz manetę do oporu a WP48 automatycznie zajmuje się resztą
Ale ja mam jeszcze lepiej, otóż marketing BMW mi powiedział, ze mam tak elastyczny silnik, że jak zapnę np. piątkę to nie będę odczuwał potrzeby zmiany biegów podczas normalnej jazdy! To się nazywa postęp!
|
|
|
|
#7 |
|
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 3 tygodni 3 dni 8 godz 34 min 17 s
|
Przez analogię do samochodów , nie chciałbym już w chwili obecnej mieć auta z manualną skrzynią , a zwłaszcza w tzw terenie . Podjeżdżając pod przeszkodę jedynym moim wysiłkiem jest dobranie odpowiedniego toru jazdy i mogę to zrobić na rympał lub bardziej technicznie ale zawsze przekładnia znajdzie sobie odpowiednie do danej chwili przełożenie. Mówiąc o rewolucji związanej z DCT jest to moim zdaniem nadużycie, gdyby AT była pędzona prądem a zwłaszcza z generatora wodorowego , wtedy byłbym zachwycony. Tak mamy tylko zautomatyzowaną skrzynię biegów , miejmy nadzieję o odpowiedniej wytrzymałości , a nie obliczoną zgodnie z zasadami współczesnych produktów.
wysłane kurierem
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|
|
|
|
#8 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Kraków
Motocykl: ATAS 2024
Przebieg: 8000
Online: 1 miesiąc 4 dni 14 godz 7 min 59 s
|
To dobra praktyka przed trudniejszymi przeszkodami je przemyśleć, niezależnie od rodzaju skrzyni :-)
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wylizał się
![]() |
Przednia lampa LED ma szkło ale myślę, że poliwęglan byłby pierwszym akcesorium w tym moto lub AC.
Co do automatów to niestety ale nie każdy producent robi to dobrze. Trzeba testów w realu i po to jest jazda próbna, czego Wam i sobie życzę w Nowym Roku. |
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
Tak ale jeżdżą na BMW
![]() Na KTM po prostu wykonuje ruch prawym nadgarstkiem, a reszte pozostawiam zawieszeniu
|