![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#7 | |
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: WTA
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 16 godz 13 min 57 s
|
![]()
W telegraficznym skrócie zanim zaczniecie tu doktoraty pisać i tłuc licznik: wszystko było wysterowane prze tzw. 'zachód'. Wiem, że brzmi naiwnie i w ogóle ale tak po prostu było.
Byłem tam bez przerwy 7 lat. Mieszkałem, rozmawiałem z wieloma ludźmi, katolikami, prawosławnymi, znałem muzułmanów, chorwatów, bośniaków i w ogóle yugoli wszelkiej maści. Każda rozmowa, niezależnie z jaką nacją to ból i cierpienie, młodzi ludzie, którzy nie mają teraz nic, przyszłości też nie, a przeszłość mroczną, o której najchętniej by zapomnieli. Ludzie mojej generacji, którzy nie mieli dzieciństwa, młodości, jak ty Orzep czy Rambo grałeś w piłkę na podwórku z chłopakami, to oni spierdalali i po lasach się chowali przed gwałtem i przemocą, dzieci z matkami i babciami, bo ojcowie i dziadkowie już nie żyli. A uciekali razem często i muzułmanie i chrześcijanie. Popatrzcie co się teraz dzieje... niech mi nikt nie mówi, że to nie było wysterowane. Wqrw... sie teraz... przeczytaj sobie na wikipedii o premierze samozwańczego Kosowa: Cytat:
![]() |