Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Regularne czynności serwisowe

Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.03.2013, 21:29   #5
madafakinges

madafakinges's Avatar

Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
madafakinges jest na dystyngowanej drodze
Online: 10 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 10 min 40 s
Domyślnie

Gdy zajechała do mnie wyglądała tak, a raczej nie wyglądała...

Afra bliska ukończenia:] Ma parę blizn ale to dodaje jej uroku
Pełen serwis-regulacji wymagał tylko jeden zawór w tylnym cylindrze, olej pełen syntetyk, czyszczenie i synchro gaźników, nowe aku..
Rozebralem zaciski na atomy- czyszczenie smarowanie, na koniec nowe klocki brembo+oploy hela.
Wymiana oleju w lagach i łożyska główki ramy.
łożyska w tylnim kole+ inspekcja i smarowanie kiwaczki(zdziwiłem się, że wahacz jest duuuuużo lżejszy niż w bigu)
Nowa zębatka przód, łańcuch kąpiel w nafcie-jest w połowie naciągu ten sezon na pewno przelata a może i następny.
Nowa kiera reikona+ podwyższenia.
Handbary acerbisa+lotki.
Kanapę by zetjohny, full profeska. Wykonanie ekstra i jest mega wygodna, prawie taka jak w varadero POLECAM

Zostało tylko jeszcze zamówić nowy ślimak i gmole. Tylni stelaż pod kufry pójdzie do malowania piecowego, razem z stopką boczną, chce poszerzyć sobie podnóżki co by wygodniejsze były.

Teraz co do wrażeń z jazdy... zrobiłem tylko ~100km i powiem tak- szału nie ma. W porównaniu do biga, nie ma jadu od dołu, jest bardzo łagodnie. Za to na trasie przy wyższych prędkościach lepiej się rozpędza i nie wibruje tak. Hamulce na razie słabizna, ale to wina źle odpowietrzonych przewodów i niedotartych klocków. Zawieszenie dużo lepiej pracuje, niż ori w bigu. Tył mam na maksa skręcony i jest do jazdy solo twardawo(ważę ok 110kg) z plecakiem będzie gitara.
Owiewka i akcesoryjna szyba dobrze chronią tułów(jeżdziłem przy temp +5st. i w klate nie czułem zimna).

Ostatnio edytowane przez madafakinges : 11.03.2013 o 12:51
madafakinges jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania