![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 10 min 40 s
|
![]()
Gdy zajechała do mnie wyglądała tak, a raczej nie wyglądała...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afra bliska ukończenia:] Ma parę blizn ale to dodaje jej uroku ![]() Pełen serwis-regulacji wymagał tylko jeden zawór w tylnym cylindrze, olej pełen syntetyk, czyszczenie i synchro gaźników, nowe aku.. Rozebralem zaciski na atomy- czyszczenie smarowanie, na koniec nowe klocki brembo+oploy hela. Wymiana oleju w lagach i łożyska główki ramy. łożyska w tylnim kole+ inspekcja i smarowanie kiwaczki(zdziwiłem się, że wahacz jest duuuuużo lżejszy niż w bigu) Nowa zębatka przód, łańcuch kąpiel w nafcie-jest w połowie naciągu ten sezon na pewno przelata a może i następny. Nowa kiera reikona+ podwyższenia. Handbary acerbisa+lotki. Kanapę by zetjohny, full profeska. Wykonanie ekstra i jest mega wygodna, prawie taka jak w varadero ![]() Zostało tylko jeszcze zamówić nowy ślimak i gmole. Tylni stelaż pod kufry pójdzie do malowania piecowego, razem z stopką boczną, chce poszerzyć sobie podnóżki co by wygodniejsze były. Teraz co do wrażeń z jazdy... zrobiłem tylko ~100km i powiem tak- szału nie ma. W porównaniu do biga, nie ma jadu od dołu, jest bardzo łagodnie. Za to na trasie przy wyższych prędkościach lepiej się rozpędza i nie wibruje tak. Hamulce na razie słabizna, ale to wina źle odpowietrzonych przewodów i niedotartych klocków. Zawieszenie dużo lepiej pracuje, niż ori w bigu. Tył mam na maksa skręcony i jest do jazdy solo twardawo(ważę ok 110kg) z plecakiem będzie gitara. Owiewka i akcesoryjna szyba dobrze chronią tułów(jeżdziłem przy temp +5st. i w klate nie czułem zimna).
Z początku porwał mię śmiech pusty, a potem litość i trwoga. Ostatnio edytowane przez madafakinges : 11.03.2013 o 12:51 |
![]() |
![]() |