![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Krasne koło Rzeszowa
Motocykl: RD04
Przebieg: 99 999
![]() Online: 3 tygodni 23 godz 33 min 29 s
|
![]()
Miałem przez chwilę LS2 Batten z szybą.
Mama małe doświadczenie w kaskach, ale napiszę kilka swoich uwag. Przed zakupem tego modelu przymierzałem kilka kasków, ale 2 lata temu do 500 zł nie było na rynku prawie żadnych tego typu modeli. Uvex-y chodziły po 800-900 zł, więc szukałem wersji budżetowej. Airoh był chyba robiony na miarę dzieci lub chińskich główek, bo XXL nie mogłem wcisnąć na łeb i jak zadarłem w końcu, to mało mi czaszka nie eksplodowała, a większych nie robią. Chciałem wersję enduro z szybą, bom okularnik. Powiem, że cena mnie przekonała i kupiłem z netu bez mierzenia (w Rzeszowie nie było gdzie przymierzyć). Zamówiłem XXL i..... pasowała dużo lepiej niż Airoh, choć bez kominiarki nie mogłem się przyzwyczaić. Może to kwestia wprawy w zakładaniu i ułożeniu wyściółki, ale uszy mi urywało. Zalety: - Cena - Wygląd, fajne malowanie w wersji pomarańczowej - Szyba - dla okularnika bardzo przydatna - Wyściółka - fajna - W mieście można do 60 -tki śmigać z podniesioną szybą. Wady: - Lekkie parowanie szybki przy niskich temperaturach - Waga - mógłby być lżejszy, bo powyżej 80 km/h terepie głową. Chyba to jest jednak przypadłość wszystkich tego typu modeli, ale ja się nie znam ![]() - Na trasę bez daszku - Brak blendy, ale wtedy nie było chyba w ogóle kasków typu enduro z blendą. - Głośny - jak wszystkie Ogólne wrażenia w kwestiach estetycznych bardzo pozytywne, wygląda lansersko i kozacko ![]() ![]() Pewno teraz wybiorę wersję z blendą, ale ten kask jest jak za tą kasę bardzo fajny.
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Co sądzicie ? | Kubaandcom | Kaski | 2 | 19.11.2012 21:17 |
Heidenau - co o tym sądzicie | wojtek II | Hamulce, kola, opony | 20 | 10.05.2012 11:45 |