Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.05.2012, 22:45   #4
fxrider
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)

Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
fxrider jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
Domyślnie

Fajne retroenduro, bardzo lekki, nieprzyzwoicie niski, całkiem żwawy (z dołu ciągnie lepiej od dominatora) zawias słaby (miękki, słabe tłumienie), tył podatny na łapanie luzów (dźwignia na tulejach ślizgowych, poprawione w PD04), heble symboliczne.
Faktycznie dosyć często trapią te silniki problemy z głowicą, często humory z gaźnikiem.

Moto ma klimat, darzę je sporą sympatią (jakbym miał trochę więcej kaski luzem to poważnie bym rozważał zakup ładnego egz. jako youngtimera), ale nie jest to moto do wściekania się w terenie, do tego ewidentnie brakuje zawiasu - jeśli szukasz enduraka a nie youngtimera to polecałbym jednak co innego (XR n.p.). Choć w porównaniu z trampkiem na pewno będzie lepiej, bo jest duużo lżejszy, poręczniejszy i ma bardziej odp. charakterystykę silnika.]

Ja chciałem z tego rzeźbić wyprawówkę na dobrym zawiasie, ale jak zsumowałem koszty i podzieliłem przez możliwy efekt finalny to po prostu zamieniłem na LC4 i jest git.

P.S. a na SM to IMO się toto nie nadaje - ciężko będzie wsadzić tam sensownej szerokości koła, heble nadal będą jakie będą a zawias wiotki - szkoda prądu. Choć na gumę fajnie szło

P.S.2 a za cenę sensownego egz. XL600R można już kupić niezłego dominatora, który ma o wiele lepszy zawias w teren.

Ostatnio edytowane przez fxrider : 10.05.2012 o 22:49
fxrider jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania