Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 28.08.2008, 09:47   #21
ramires
Administrator

ramires's Avatar

Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
ramires ma wyłączoną reputację
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 9 godz 58 min 22 s
Domyślnie

Ja też mam teraz małą słodką kotwicę w domu i chyba gdyby nie ona to podobnie jak było opisane kiedyś wyszedł bym na godzine na moto i wróciłbym po paru dniach ... dlatego teraz wiem, że na wszystko jest czas. Odczekam swoje i ... dzida już z młodym będzie .

Do tego czasu zanim mały dorośnie na tyle, aby jechać ze mną na wyprawę doszkolę technikę jazdy (kurde, musze w koncu opony wymienić) i pokazać potem małemu, o co w życiu chodzi ... pokazać, że istnieje świat, gdzie nie ma komórek, internetu, gadugadu czy innych a można tysiące razy bardziej żyć bez tego wszystkiego ... wystarczy spakować kufry, zabrać jakiś namiot, trochę zupek z zestawu młodego alchemika i ... dzida w świat. Tak jak Wasilczuk napisał, że nie trzeba nawet kraju opuszczać aby oderwać się od cywilizacji ...

Ciągnie mnie w podróż typowo spontaniczną, najważniejsza jest kasa na koncie na paliwo i jedzenie, inne rzeczy są mało ważne ...

Początki czytania forów zagranicznych (advrider.com czy inne) początkowo wywoływały u mnie chęć "ja tez tak chce". Z perspektywy czasu widzę, jak zmieniam się i wiem, że wszystko we właściwym czasie ... Dziś "mazury" innym razem Japonia czy Australia/Nowa Zelandia ...

Wiek nie ma znaczenia gdy jest pasja - czasem po prostu potrzeba więcej czasu i tyle.

"A friend is an enemy who hasn't attacked yet" - Phuthedi.M
ramires jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania